• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

İzmir Gazeteciler Cemiyeti: İşsizlik adeta gazeteciliğin kaderine dönüştü

İzmir Gazeteciler Cemiyeti: İşsizlik adeta gazeteciliğin kaderine dönüştü
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'de yerel yönetimlerin yaşadığı zorlukların yanında yerel basının da büyük ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu belirten Dikmen, son yıllarda basına yönelik baskı ve tehditlerin had safhaya ulaştığını söyledi. Akpınar da Türkiye'de basın özgürlüğünün yok edildiğini, tutuklu gazeteci sayısının her geçen gün arttığını, bu duruma dur deme zamanının geldiğini söyledi.

İGC Başkanı Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Attila, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Gaye Karadağ ve Kenan Çimen, Başkan Akpınar'ı ziyaret ederek, Türk basınının yaşadığı zorluklara karşı yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Misket Dikmen, Türkiye'de yerel yönetimlerin birçok sıkıntı yaşadığını bunun yanında yerel basının da ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu belirterek, demokrasinin yerelden genele yayıldığını ifade etti. Bu anlamda yerel yönetimlerle yerel basının işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini belirten Dikmen, gazetecilerin yaptığı haberler ve yazdığı yazılar sebebiyle cezaevleriyle tehdit edildiğini öne sürdü. Dikmen, şunları söyledi: "İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, basının yaşadığı sorunların çözümü için tüm dinamiklerin harekete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda gerçek gazetecilik yapan tüm kurumlara adeta savaş açıldı. Muhalif yayın yapan tüm basın kuruluşları, ekonomik kıskaç altına alındı. Bu nedenle kurumlar, birçok gazeteciyi işten çıkarmak zorunda kalıyor. İşsizlik adeta gazeteciliğin kaderine dönüştü. Demokrasi ve insan haklarından yana olan tüm kurumları, basın özgürlüğü için mücadeleye çağırıyoruz. Tutuklu gazetecilerin de derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgür basın için herkesin mücadele etmesi gerekiyor."

'GAZETECİLERE BEDEL ÖDETİLİYOR'

Başkan Akpınar da ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini, bu durumda en büyük bedeli basın çalışanlarının ödediğini söyledi. Türkiye'nin dünyadaki basın özgürlüğü sıralamasında son sıralara ilerlediğini belirten Akpınar, "Tutuklu gazeteciler, işten çıkarmalar, yasaklamaklar, kapatmalarla adeta basın yok edilmeye çalışılıyor. Yalnızca işini yaptığı için bedel ödetilmeye çalışılan gazetecilerin çocuklarına bırakacağı miras, onurdan başka bir şey olamaz. Basın emekçilerine ve kurumlarına, yalnızca işlerini yaptıkları için bedel ödetmeye çalışan ülkelerin ve sistemlerin hangi tanımlarla anıldığını söylemeye, bilmem gerek var mıdır? Biz özgür, demokratik ve çağdaş bir ülkenin yurttaşları olarak haber almak, haberdar edilmek istiyoruz. Bunun en önemli koşulunun, gazetecilerimizin ve basın kuruluşlarımızın özgürlüğü olduğuna inanıyoruz. Bu inanç, haksızlığa uğrayan, işini yapması engellenen kim olursa olsun yanında yer almayı ve dayanışmayı, ülkemiz ve geleceğimiz adına bir göreve dönüştürüyor." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim