• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı: Kayyımın sonucunu iki ayda gördük

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı: Kayyımın sonucunu iki ayda gördük
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına sert tepki gösterdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanacağı iddialarına sert tepki gösterdi. İki ay önce yapılan kayyım atamalarının sonucunun ortada olduğuna dikkat çeken Dikmen, kayyım yönetimindeki gazetelerin kapatılması sonucu 500'den fazla gazetecinin bir anda işsiz kaldığını söyledi. Daha önce yaptığı açıklamalarda kayyım atamasını, "haneye tecavüz" ve "mülkiyet haklarına yapılmış apaçık bir saldırı" olarak nitelendirdiğini hatırlatan Dikmen, "Böyle bir kayyım kararının basın ve ifade özgürlüğünün yanında çok ciddi bir mülkiyet hakkına tecavüz olduğunu düşünüyorum. Hem basın özgürlüğüne hem kişilerin mülkiyet haklarına yapılmış apaçık bir saldırıdır, bir tecavüzdür." dedi.

"KAYYIM EŞİTTİR KAYGI VE TEHDİT"

Konu hakkında açıklama yapan Dikmen, kayyım atamasının kaygı veren diğer bir sonucunun da Türk halkının birkaç gün önce hep birlikte şahit olduğunu vurguladı. Dikmen, şunları söyledi: "Daha önceki kayyım ataması sonucu gazetelerin, televizyonların kapatılması, pat diye bitirilmesi nedeniyle onlarca değil yüzlerce arkadaşımız, meslektaşımız işsiz kaldı. Böylesi bir ruh durumu içinde artık meslektaşlarımız da sağlıklı çalışma ve sağlıkla düşünebilme durumunu kaybetmişlerdir. Herkes kaygılı, ciddi bir kaygı hakim sektörümüzde. Yarını, ertesi sabahı düşünür hale gelmişlerdir. Bünyesinde yüzlerce çalışanı bulunan kurumlara bu anlamda yapılan atama ciddi sorunlar doğurmaktadır. Gelişmeleri takip edip açıkçası buna göre açıklamalarımızı sürdüreceğiz. Ama bütün mesele kol kola olabilmekte, dayanışma içinde olabilmekte. Hukuksuz her girişimin halktan döneceğine inancımız tam. "Kayyım eşittir, tehdit ve kaygı" diye düşünüyorum. Çünkü aba altında sopa göstermek gibi. Söylenti halinde bile nasıl bir kaygı yaratmaktadır. Ve bu alanda herkes sıra bana mı gelecek, geldi mi, geliyor mu kaygısı içindedir. Bu da çok ciddi bir sorundur."

UMUYORUM LAFTA KALIR AMA LAFTA KALMASI BİLE DEHŞET

Kayyım iddialarının gerçek olmamasını temenni ettiğini de dile getiren Dikmen, bunun sonucunu çok kısa süre önce gördüklerini belirtti. Koza İpek Grubu'na kayyım atanmasının ardından gazetecilerin 10'ar ve 30'ar kişilik gruplar halinde işten atıldığını, bir anda 500'den fazla gazetecinin işsiz kaldığının kaydeden Dikmen, "Bu sosyal boyutu ayrıca düşünülecek bir konu, hukuksuzluk boyutu ayrıca düşünülebilecek bir konu, basın ve ifade özgürlüğü açısından ayrıca dile getirilmesi gereken bir konu. Halkın kendi hakları açısından, anayasal hakları açısından ayrıca düşünülebilecek. Nereden baksan bir kelime etrafında yumak olmuş bir kaygı söz konusu. Umuyorum lafta kalır, lafta kalması bile dehşet." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim