• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İzmir, EMITT 2016 Turizm Fuarı’na katılacak

İzmir, EMITT 2016 Turizm Fuarı’na katılacak
İzmir, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek EMITT 2016–20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıklarını...

İzmir, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek EMITT 2016–20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. Katılımcılar arasında İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Ticaret Odası, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Yaşayan Şehirler Platformu yetkilileri bulunuyor. İZKA tarafından hazırlatılan ortak stantta, turizm sektörü İzmir'i tanıtacak. Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan EMITT'e katılım için ilgili kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerine davet gönderilmiş, katılabilecek temsilcilerle toplantılar düzenlenerek hazırlık yapılmıştı.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, konuyla ilgili açıklamasında, "Uluslararası fuarlara İzmir çatısı altında tüm beldelerimizle, sektör temsilcilerimizle, belediyelerimizle birlikte katılarak tanıtım yapmayı çok önemsiyoruz. İZKA olarak koordinasyonunu üstlendiğimiz İzmir standıyla bundan önce İngiltere, Almanya, Hollanda, Japonya, İtalya'da İzmir tanıtımı gerçekleştirdik. EMITT fuarında da etkin bir İzmir tanıtımı yapmayı planlıyoruz. Geleneksel el sanatlarımızdan yeme içme kültürümüze, doğal güzelliklerimizden tarihimize kadar İzmirimiz'i çeşitli yönleriyle tanıtacağız. Bundan sonra katılacağımız fuarlarda da sektörümüzden daha fazla katılım bekliyoruz." dedi.

EMITT'te geçen yıl, 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcı yer aldı. Otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmî kurumlar, diplomatik temsilciler, etkinlik organizatörleri, akademik kurum ve kuruluşlar ve basından oluşan ziyaretçi profiliyle İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 65 bin metrekarelik alanda yapılacak fuar, ilk iki gün profesyonel ziyaretçilere, son iki gün tatil müşterisine açık olacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim