• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İzmir-Çeşme otoyolu Güzelbahçe'ye kadar ücretsiz

İzmir-Çeşme otoyolu Güzelbahçe'ye kadar ücretsiz
İzmir-Çeşme otoyolunun Narlıdere'deki gişelerinde bundan sonra ücret alınmayacak.

İzmir-Çeşme otoyolunun Narlıdere'deki gişelerinde bundan sonra ücret alınmayacak. Güzelbahçe-Seferihisar yol ayrımına kadar ücretsiz olacak. Mücadele sonunda alınan bu kararla mutlu olduklarını belirten Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar, "Güzelbahçe kentimizi daha hareketlendirecek, daha cazip hale getirecek. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.

Narlıdere'de bulunan otoyol gişelerinden, Seferihisar ve Güzelbahçe gibi kısa mesafelere gitmelerine rağmen ücret ödeyen vatandaşların yıllardır sürdürdüğü mücadele sonuç verdi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2015 Kasım ayında aldığı kararla gişelerin, yeni yeri olan Güzelbahçe çıkışına taşınma çalışmaları başlatıldı, Narlıdere gişeleri de devredışı kaldı, Güzelbahçe ve Seferihisar yönüne giden sürücüler, artık ücret ödemiyor. Çeşme, Urla ve Karaburun yönüne gidenlerse Güzelbahçe çıkışına koyulan gişelerde ücretlendirilecek. Bu karar, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerinde oturan ve yolu hemen her gün kullananları sevindirdi. Yeni gişelerin Güzelbahçe çıkışına kurulma çalışmaları da devam ediyor. Otoyolu kullananlar, Seferihisar ve Güzelbahçe ayrımına kadar olan 14 kilometrelik bölümden ücretsiz geçmeye başladı. Narlıdere gişeleri önüne, ücretsiz olduğu yönünde ikaz levhaları asıldı.

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Parlar, "Her gün 400 adet sevis aracı, öğrencileri götürüyor getiriyor. Biz burada otoyolun ücretli olmasının çifte standart olduğunu, metropol dahilindeki ilçelerde otoyolun ücretsiz olduğunu belirtip beş yıl önce harekete geçtik. 2011 yılında balıkçı barınağına temel atma töreninde topladığımız 5 bin imzayı, dosyayla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a teslim ettik. En son 1 Kasım seçimleri öncesi Binali Bey, barınak açılışında otoyolun ücretsiz olacağını söyledi. Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla ücretsiz olacağı söylendi ancak o tarihte yürürlüğe giremedi, yeni gişelerin yapımına devam ettiği için. Yeni gişelerin yapımı devam etmesine rağmen otoyol, pazartesi günü ücretsiz oldu. Şu an mutluyuz." şeklinde konuştu.

İzmir-Çeşme otoyolu Güzelbahçe'ye kadar ücretsiz

İzmir-Çeşme otoyolu Güzelbahçe'ye kadar ücretsiz

İzmir-Çeşme otoyolu Güzelbahçe'ye kadar ücretsiz

İzmir-Çeşme otoyolu Güzelbahçe'ye kadar ücretsiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim