• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

İzmir Büyükşehir'in Ankara'da bekleyen konuları Bakan Sarı'ya aktarıldı

İzmir Büyükşehir'in Ankara'da bekleyen konuları Bakan Sarı'ya aktarıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yla görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bakanlıkta bekleyen konuları gündeme...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yla görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bakanlıkta bekleyen konuları gündeme getirdi. Masadaki en önemli madde ise "Büyük Körfez" projesine ilişkin ÇED süreci oldu.

Kocaoğlu, Bakan Sarı'yı ziyaret ederek, belediyenin bakanlıkta bekleyen talepleriyle ilgili bilgi aktardı. Müsteşar Mustafa Öztürk ve bakanlık genel müdürleriyle İzmir Büyükşehir ve İZSU bürokratlarının da katıldığı toplantıdan sonra kısa bir açıklama yapan Kocaoğlu, "Verimli bir görüşme olduğunu düşünüyorum. Sayın bakan, bekleyen konularımızla ilgili gereken değerlendirmeleri yapacaktır." dedi.

Başkan Kocaoğlu'nun Bakan Sarı'ya takdim etitği dosyada ilk madde, "Büyük Körfez" projesinin ÇED'i oldu. ÇED müracaatını 15 Mayıs 2013'te yaptıklarını hatırlatan Kocaoğlu, ana hedefi yüzülebilir körfez ve güçlü bir İzmir Limanı olan projenin şehre sağlayacağı katkıları özetledi ve ÇED sürecinin bir an önce tamamlanmasını beklediklerinin altını çizdi. 40 kilometrelik sahil şeridinde, "İzmirdeniz" projesi olarak yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları konusunda da bilgi aktaran Kocaoğlu, bakanlıktan onay bekleyen, Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi'ndeki koruma amaçlı imar planlarını da gündeme getirdi. Selçuk ilçesine kurmak istedikleri atık su arıtma tesisinin yer alacağı parsele ilişkin kurum görüşleri konusunu da hatırlatan Kocaoğlu, ayrıca İzmir'in gelişiminde ana unsurlardan biri olacağına inandıkları İnciraltı planlarını, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'ne verdiklerinin altını çizdi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, geçen günlerde yine Ankara'ya giderek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla görüşmüş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlıklarda bekleyen dosyalarıyla ilgili bilgi aktarmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim