• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde AKP'liler sordu, Başkan Kocaoğlu cevapladı

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde AKP'liler sordu, Başkan Kocaoğlu cevapladı
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı olağan toplantısı yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı olağan toplantısı yapıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 2015 yılı eleştirilerini sıraladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da bunlara cevap verdi.

Doğan, 2015'in İzmir için kötü bir yıl olduğunu, hüsranla sonuçlandığını söyleyerek, "Umarız 2016'da bir an önce silkelenip ayağa kalkarız. Bizler, 2016'nın toparlanma yılı olmasını diliyoruz. Geçtiğimiz yıl, tıpkı 2014'te olduğu gibi hayal kırıklıkları yaşandı. Laf çok, icraat yok. Türkiye'nin ikinci büyük kenti olma yolunda İzmir, 2015'te yol alamadı. 2016'da, 2015'ten daha iyi bir yıl umut ediyoruz." dedi.

Başkan Kocaoğlu ise eleştirilere özetle şu cevapları verdi: "Ülkemiz için kötü bir yıl oldu. Böyle olmasını kimse istemezdi ama oldu ama İzmir'de kayıp bir yıl olmadı. İzmir, 2014 yılında yaptığı 1 milyar 300 milyon TL'lik yatırımının üzerine, yüzde 29 arttırarak yatırım yaptı. Muhalefet tabii ki, "yapmadılar, etmediler" diyecek. Aktarmalı sistem, bu kentte uygulandı ve oturdu. Siyasi malzeme yapanların dışında bu sistem oturmuştur. Akıl ve bilim emretti, biz de bunu gerçekleştirdik, 2008'den bu yana da devam ediyor. 90 dakika başladığı andan itibaren temelleri atıldı. Bana bunu söylemeyin, 2.40 kuruşa kentin bir ucundan bir ucuna giden kent varsa örnek gösterin. Pasaport'taki kıyı düzenlemesinde, deniz dalgalarının hatalı yapıldığını söyleyen benim. Kötüye kötü, iyiye iyi diyorum. Hiçbir şeyin üstünü kapatmadım, kapatmaya da niyetim yok. Türkiye Cumhuriyeti'nde, "metroyu yapamıyorum" diyerek havlu atmayan tek belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. İki tane büyük ilimiz havlu atmıştır, Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır veya yapacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi havlu atmamıştır, pojesini, parasını bulup yapmıştır. Gecikmiştir ama yapmıştır. Bu bir iradedir. Bu bir tavırdır. Bu hizmet aşkıdır. "Ben yapamıyorum" deyip işin içinden çıkmak başka bir şeydir. İzmir'e havlu atmak yakışmazdı. Bitirdik, 350 bin kişi seyahat ediyor. Hangi projede, 21 km.'de 350 bin kişi taşınıyor? Niye taşınıyor, çünkü biz raylı sisteme inanıyoruz, gereken desteği yapıyoruz, ondan çalışıyor. Devam edeceğiz. Fuar İzmir dokuz senede bitmedi, zamanında bitti. Projesinden fikrine, yerin bulunmasından kamulaştırmasına, yapılmasından açılmasına kadar dokuz sene geçti. İhaleye çıkıldıktan sonra zamanında bitti. Fuar İzmir kadar kentinizi düşüneceksiniz. Vizyonunuz olacak, büyük düşüneceksiniz. Fuar İzmir'de, bir Allah'ın kulunun bir kuruş parası yok. İddia ediyorum, dünyada hiçbir kent, paçaları sıvayıp da bu kenti fuarcılıkla kalkındıracağım deyip para harcamamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin politikası yerelde kalkınmadır. Tramvay projeleri devam ediyor. Hiçbir şey yapmadı mı Aziz Kocoağlu 12 senede? Yarısı yerin altında, yarısı yerin üstünde 11 km. olan raylı sistemi 110 km.'ye çıkardı. 11 km.'de alıp 190 km.'de devredeceğim."

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantıda ayrıca denetim komisyonu üyeleri seçildi. CHP grubundan Şükrü Parmaklı, Bengü Sayköse, Filiz Ceritoğlu Sengel ve Turan Manduz, AK Parti'den Azad Fazla aday oldu. Beş üye için kapalı oy sistemli seçim yapıldı. Parmaklı ve Sayköse 143, Sengel ve Manduz 142, Fazla 127 oy aldı. Bu beş üye, denetim komisyonuna seçildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim