• BIST 9530.47
  • Altın 2476.698
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye küçükbaş hayvan dağıttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye küçükbaş hayvan dağıttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımına Kınık ilçesinde devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımına Kınık ilçesinde devam etti. "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi kapsamındaki eğitimleri başarıyla tamamlayan 98 üreticiye, 388 adet koyun ve keçi verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koaoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törende hak sahipleri, hayvanlarını kurayla belirledi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile çok sayıda üreticinin katıldığı törende konuşan Başkan Kocaoğlu, geçmiş dönemlerde büyükşehir sınırları dışında kaldıkları için daha az hizmet alan Kınık, Kiraz, Beydağ ve Dikili'nin belirli bir kesimiyle Karaburun'u pilot ilçe olarak belirlediklerini söyledi. Soma maden faciasından İzmir'in Kınık ilçesinin de çok olumsuz etkilendiğini hatırlatan Kocaoğlu, "Bölgeye elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Üniversiteden 15 kişilik bir heyetle Bakırçay ve Gediz Kalkınma Stratejik Planı'nı hazırladık. Çalışmalarımızı aklın ve bilimin ışığında sürdürüyoruz. Ziraat odası başkanlarımızla koordineli bir şekilde tarım makinesi dağıtımı yapacağız, yani çiftçimizin, köylümüzün kalkınması için hangi proje varsa, neyi yapabileceksek, eğitiminden ekonomik desteğine kadar vermek durumundayız." dedi. Dağıtılan hayvanlar sayesinde küçük üreticilerin, ek gelir sağlayarak refah seviyelerinin artmasına destek olmak istediklerini de belirterek, "Elbette bizim verdiğimiz üç keçi, beş koyunla bir ev geçinmez. Erkekler çeşitli işlerde çalışırken kadınlarımızın da az sayıdaki hayvanı üreterek sayılarını arttırmalarını, bunu bir gelir kaynağı haline getirmelerini istiyoruz. Yuvayı diş kuş yapar. Kadınlarımız bu projeye sahip çıksın. Eğitimlerimize katılıp eşine, çocuğuna destek olsun. Bu projeyle elde edeceğiniz gelirle çocuklarınızın eğitimine katkı sağlayabilirseniz, ülkemize yararlı, bilgili, bilinçli insanlar yetiştirebilirseniz ne mutlu bize. Biz işten korkmuyoruz, iş bizden korksun." şeklinde konuştu.

Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun ile İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Başkanı Özer Türer ise konuşmalarında, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımı uygulamasının Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, Kocaoğlu'na teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Urla, Kınık ve Beydağ'da eğitim verdiği 178 üreticiye, toplam 696 küçükbaş hayvan dağıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye küçükbaş hayvan dağıttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye küçükbaş hayvan dağıttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye küçükbaş hayvan dağıttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye küçükbaş hayvan dağıttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim