• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU'da çalışan yaklaşık 6 bin memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU'da çalışan yaklaşık 6 bin memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Memurların aylık sosyal denge tazminatı, ilk altı ay brüt 775 TL'den 843 TL'ye çıkarılırken ikinci altı ayda 878 TL oldu.

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) ile yapılan sözleşmeye, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç imza attı. Buun üzerine belediye önünde kutlama yapan çalışanlar, "Emekçinin dostu", "Yüzümüzü güldürdün Aziz Kocaoğlu" şeklinde sloganlar attı. Burada belediye memurlarına seslenen Başkan Kocaoğlu, kanunun kendilerine verdiği olanaklar çerçevesinde azami iyileştirmeyi yaptıklarını belirterek, hayırlı olmasını diledi. Ülkenin ürettiği değerlerin daha fazla olmasını, çalışanlara da daha fazla ücret verebilmeyi gönülden istediğini söyleyen Kocaoğlu, "Hem çalışanların ekonomik durumunu iyileştiren hem de çalışma performansını sağlayacak yasaların hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ise, "9 Eylül 1922'de tarih yazan İzmir, emek ve kamu sendikacılığı adına bu sözleşmeyle tarihe not düşmüştür. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir, bu ülkede barışın, demokrasinin, özgürlüğün kalesidir. Bu belediye güçlü olacak ve gücünü çalışanlarından alacak. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Emekçinin insanca yaşama derdini kendi derdi gibi gören bir belediye ve belediye başkanı." diye konuştu. Genel Başkan Koç, toplu iş sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, mevcut kanunlar çerçevesinde en iyi şekilde imzaladıklarını söyledi. Tüm Yerel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran da bir konuşma yaparak, toplu sözleşmeden dolayı sevinçli olduklarını belirtti.

Bir yılı kapsayan toplu sözleşmede aylık olarak alınan sosyal denge tazminatı, ilk altı ay brüt 775 TL'den 843,76 TL'ye çıkarıldı, ikinci altı ay için 878,49 TL olarak belirlendi. Dayanışma aidatı kaldırıldı. Yeni işe başlayan memurlar artık bir ay sonra değil, başlar başlamaz toplu sözleşmenin bütün haklarından faydalanacak. Görevden uzaklaştırılanlar, iadeleri halinde geriye dönük alamadıkları sözleşme ücretlerinin tamamını alabilecek. Engelli memurlar, Dünya Engelliler Günü'nde izinli olacak, idari tatillerde çalıştırılmayacak. Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, Gaziler Günü'nde izinli sayılacak. 15 güne düşen raporlar, 17 güne çıkarıldı. Görev esnasında meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalarda alınacak raporlardan ücret kesilmeyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme imzaladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim