• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

İzmir Barosu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Görmez hakkında suç duyurusu

İzmir Barosu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Görmez hakkında suç duyurusu
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan ve tepkilere sebep olan...

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan ve tepkilere sebep olan soru ve ona verilen cevap sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve komisyon üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Özcan, yaptığı açıklamada, "Bu internet sayfasında vatandaşlardan gelen sorular komisyonca değerlendirmeye alınarak, Diyanet İşleri Başkanlığı adına olmak üzere cevaplandırılmaktadır. Suç tarihi olan 08.01.2016 tarihinde, sözü geçen internet sayfasında bir soru sorulmuş ve bu soru cevaplanmaya uygun görülerek, komisyon tarafından verilen cevabı ile birlikte yayımlanmıştır." dedi. Bunun infial oluşturduğunu, toplum barışı, huzur ve ahlâka büyük zararlar verdiğini söyleyen Özcan, şöyle devam etti: "Başbakanlık'a bağlı bir kamu kurumu niteliğinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın böyle bir fetva vermesi, son derece tehlikeli ve vahimdir. Bu fetva ile toplumun yapı taşı olan aile ayaklar altına alınmıştır. Hayatlarını bu kamu kurumunun yönlendirmeleriyle şekillendiren, yayımlanan fetvaları dinî açıdan emir ve düzenleyici kural olarak nitelendiren kişilerin varlığı da göz önüne alındığında toplumumuzda yaşayan bu ailelerin. tüm çocukların vücut dokunulmazlıklarına açık ve ağır bir tehdit yöneltildiği görülmektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 103. maddesinde düzenlenen "Çocukların cinsel istismarı" suçunun, aile içinde işlenmesi bu suçun nitelikli halini oluşturmaktadır. Anılan açıklama, TCK 103. maddesinde düzenlenen çocuğun cinsel istismarı suçunu ve suçluyu toplumun gözünde meşrulaştırmaktadır. 5237 sayılı kanunun 214. maddesi uyarınca, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Şüphelilerin, işledikleri suça göre haklarında dava açılmasını talep ettiklerini de belirten Özcan, "Herkesin ulaşımına açık olan internet üzerinden sarf edilen bu nevi sözler, ifade özgürlüğünün istisnası olup bu kapsamda değerlendirilmesi düşünülemez. Kaldı ki toplumda oluşan infial ve yapılan haberler ile yöneltilen sayısız haklı eleştiri neticesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bu soru ve cevap, internet sitesinden kaldırılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yetkilileri olan tüm şüphelilerden şikayetçiyiz. Şüpheliler hakkında, TCK'nın ilgili hükümleri uyarınca takibat başlatılarak kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Baro Başkanı Özcan, yönetim kurulu üyeleri ve diğer avukatlar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere şüpheliler hakkında dilekçe vererek suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, kanunlara uymamaya tahrik, suçların basın yayın yolu ile işlenmesi nitelikli hali, görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma ve fuhuş iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim