• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu
İzmir Barosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonda konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, "Türkiye de çocuklara yönelik her türlü...

İzmir Barosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonda konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, "Türkiye de çocuklara yönelik her türlü şiddet, cinsel istismar, taciz ve çocuğa yönelik her türlü ticari cinsel sömürünün ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalara destek verilerek etkin şekilde mücadele edilmesi gerekiyor" dedi.

İzmir Barosu tarafından, İzmir Adliyesi 4. katta bulunan baro biriminde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu'na kayıtlı çok sayıda avukat ve avukatların çocukları katıldı. Burada konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, 23 Nisan'ın önemine dikkat çekti. Özcan, "23 Nisan Ulusal tarihimizde büyük bir dönüm noktası ve Türk ulusunun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu bu yeni yönetim biçimi Türkiye Cumhuriyetine yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir. Bunu sağlayan değerli büyüklerimizi saygı ve sevgiyle yad ediyoruz. Cumhuriyetimiz'in kurucusu, büyük devlet adamı, Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ilan ederek dünyaya çocukların önemini vurgulamıştır" dedi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK ÖNLEM ALMALIYIZ

Çocuğa yönelik şiddetin her türlüsünün Türkiye'de yaygın olarak yaşandığını ifade eden Başkan Özcan, şöyle devam etti:

"Karaman ilimizde yaşanan son olaylar tüm yurttaşlarımızı üzmüş derinden yaralamıştır. Avukatlık Kanununun 76. maddesinde de yer aldığı üzere barolar; hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak amacıyla çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Türkiye de çocuklara yönelik her türlü şiddet, cinsel istismar, taciz ve çocuğa yönelik her türlü ticari cinsel sömürünün ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalara destek verilerek etkin şekilde mücadele edilmesi gerekiyor. Ülkemizde erken ve zorla çocuk evliliklerinin önüne geçilmesi, fiziksel istismarın, geleneksel disiplin yöntemi olarak eğitim kurumlarında yaygın şekilde uygulanmasının önüne geçilmesi lazım. Türkiye'de kayıp çocuk sayısındaki artışlar dikkate alındığında bu kayıp çocuklara ilişkin olarak araştırmaların etkin bir biçimde yapılması ve alınması gereken önlemlerin ivedilikle belirlenmesi, çocuk işçiliğinin yaygınlaşmasının önlenmesi, çocukların silahlı çatışmalardan ve bu ortamlardan uzak tutulmalarının sağlanması, eğitim hakkının bir bütün olarak eğitime erişim, kaliteli eğitim ve öğrenme ortamında saygı görme hakları ile birlikte sağlanması gerekmektedir."

Baro Başkanı Aydın Özcan'ın konuşmasından sonra, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balo Çalışanları Yardımlaşma Vakfı Mandolin Orkestrası, resepsiyona katılanlara mini bir konser verdi.

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu

İzmir Barosundan 23 Nisan Resepsiyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim