• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İzinsiz kazarak hem kendinizi, hem başkalarını yakmayın

İzinsiz kazarak hem kendinizi, hem başkalarını yakmayın
Bursagaz, Bursa'da yapılacak bütün alt yapı kazıları için izin alınması gerektiği konusunda kurum ve şahısları uyardı.

Bursagaz, Bursa'da yapılacak bütün alt yapı kazıları için izin alınması gerektiği konusunda kurum ve şahısları uyardı. Verilen hat hasarlarında açığa çıkan gaz miktarı, hasarın onarımı boyunca gazsız kalan abonelerin ortalama tüketim tutarları ile malzeme ve işçilik bedellerinin hasarı veren kişi ve kurumlara yansıtıldığı hatırlatıldı.

Şehirde kazılar için izin alınması gerektiğine dikkat çeken Bursagaz, bunun sürekli gaz arzı ve kazaları önlemek açısından önemli olduğunu ifade etti.. Bursa'da altyapı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi ve sürekli doğalgaz arzının sağlanması için alt yapı kuruluşlarına her yıl eğitimler veren Bursagaz, bütün kuruluş ve şahısları bu konuda yapılan ikazları dikkate almaya davetetti.

Bursagaz'dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"3. şahısların veya kurumların işlerini yapan müteahhit firmaların, hiçbir cadde ve sokakta kendi inisiyatifleri ile çalışma yapamayacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Sadece Bursagaz'dan değil diğer altyapı kurumlarından da çalışma yapacakları nokta ile alakalı kazı izinlerini ve hat bilgilerini çalışma yapmadan önce temin etmeleri gerekmektedir. Kazı izin formu http://www.bursagaz.com/Kazi-Talep-Formu linkinden online olarak ya da Bursa Esentepe'de bulunan Bursagaz Genel Müdürlüğü binasından da temin edilebilir.

Kazı izni için Bursagaz ile irtibata geçen kişilere çalışma izni ile birlikte kazı yapılacak alanda bulunan doğalgaz hatlarının ölçekli krokisi de verilerek, alanı net bir şekilde görmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca yüklenici firma/şahısın, kazı izni aldığı yerdeki çalışmaya başlamadan en az 30 dakika önce Acil 187 hattını arayarak bilgi vermesi gerekmektedir. Bu bilgi üzerine Acil 187 ekipleri veya kazı kontrol ekipleri, çalışma yapılacak adrese refakatçi olarak yönlendirilerek, kazı yerindeki hat bilgisi verilmektedir.

Kazı izni ve hat bilgisi alınmadan yapılan çalışmalarda, hat hasarının meydana gelme riski oldukça yüksektir. Bu hasarlar sonucunda yangın ve birçok abonenin gazsız bırakılması gibi telafisi çok zor/mümkün olmayan zararlar oluşabilmektedir.

Verilen hat hasarlarında açığa çıkan gaz miktarı, hasarın onarımı süresince gazsız kalan abonelerin ortalama tüketim tutarları ve hasarın onarımının malzeme ve işçilik bedelleri, hasarı veren kişi ve kurumlara yansıtılmaktadır" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim