• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İzetbegovic: Türkiye yapılması gerekeni yaptı

İzetbegovic: Türkiye yapılması gerekeni yaptı
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi İzetbegovic, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili, "Türkiye, toprak bütünlüğünü korumak adına yapılması gerekeni yaptı" dedi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Covic ile geçen hafta Türkiye'ye yaptıkları resmi ziyaretin ardından AA muhabirine açıklamada bulundu.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki "özel ilişkilerin" her geçen gün geliştiğine işaret eden İzetbegovic, "Her şeyden önce, Türkiye ile Bosna Hersek liderleri arasında dostane ve kardeşlik olgusu üzerine kurulmuş ilişkiler mevcut" ifadesini kullandı.

İzetbegovic, Türkiye'nin hem Bosna Hersek hem de diğer bölge ülkelerinin bölge gelişimi için sınırsız katkı sağladığına dikkati çekerek, Türkiye'nin Bosna Hersek ekonomisi ve turizminin gelişmesinin yanında AB ve NATO üyeliklerine de destek olduğunu vurguladı.

Türkiye ile ekonomik anlamda son derece olumlu ilişkiler geliştirdiklerini söyleyen İzetbegovic, "Türkiye'nin buradaki en önemli katkılarından biri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) aracılığıyla uygulanan projelerdir. Öte yandan Bosna Hersek'ten Türkiye'ye yapılan 15 tonluk et ihracatı da ekonomi ve istihdamımıza önemli bir katkı sağladı" şeklinde konuştu.

İzetbegovic, Avrupa'yı etkisi altına alan sığınmacı krizinin çözümü noktasında Türkiye'nin gösterdiği çabaya da değinerek, Türkiye'nin özellikle Suriyeli sığınmacıları kabul etme noktasında son derece güçlü bir ülke olduğunu kanıtladığını dile getirdi.

'Türkiye olumlu adımlar atıyor'

Türkiye-Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Boşnak lider, bu durumdan iki ülkenin çıkarlarının da etkilendiğini kaydetti.

"Türkiye, toprak bütünlüğünü korumak adına yapılması gerekeni yaptı" diyen İzetbegovic, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Rusya ise İkinci Dünya Savaşı'nın ardından ilk kez uçaklarının düşürülmesinden dolayı endişeli. Türkiye devleti temsilcileri durumun en iyi şekilde çözülmesi noktasında olumlu adımlar atıyor. Bu noktada, ben de durumun en iyi şekilde çözülmesini isterim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim