• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

İzdihamda iki Türk öldü, 6 kişi kayıp

İzdihamda iki Türk öldü, 6 kişi kayıp
Mina'da çıkan izdihamda ölen Türk sayısının 4 değil, 2 olduğu açıklandı. Vinç ve izdiham faciasında yaralanan 25 kişi ise Genelkurmay'ın tahsis ettiği ambulans uçakla bu akşam Türkiye'ye dönecek.

Suudi Sağlık Bakanlığı, Mina'da hacıların şeytan taşlama ibadetine gittiği sırada meydana gelen izdiham faciasında ölenlerin sayısının 769'a çıktığını duyurdu. 887 hacının da yaralanmasıyla sonuçlanan faciayla ilgili Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, açıklamalarda bulundu. Günenç, "Elim hadise olduktan sonra bir kriz masası oluşturduk. Bayramın ilk günü sabahtan itibaren bugüne kadar çalışmalarımız devam etmekte. Kayıp ve yaralı sayısının çok olması nedeniyle tespitler de biraz yavaş yürüyor, sonuçları çok hızlı şekilde alamıyoruz. Tespitlerimiz sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonuyla gelen hiçbir kafilemiz bu hadisede kalmamıştır. Bu kesin bir bilgidir. Çünkü bizim kafilelerimiz en geç sabah saat 5-6 sularında şeytan taşlayarak otellerine intikal etmiştir. Hadise ise saat 8-9 arasında cereyan etmiştir. Burada Müzdelife'de sabah namazına kalıp vakfeyi yapmak isteyen iki küçük grup geç kaldığı ve hacıları yaşlı olduğu için hadisenin içine girdiğini tespit ettik" dedi.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
Ölen ve yaralanan Türk hacılarla ilgili bilgi veren Günenç, "Şu an itibariyle bu kayıp sayısı 6. Diğer kayıp hacılarımız bulundu. Bir kısmı yaralı, hastanelerde yatıyor. Daha önce sizinle 4 olarak paylaştığımız vefat sayısı doğrudur. Ancak burada bir açıklamaya ihtiyaç var. Bu hacılardan ikisi hadisede vefat etmiş gibi değerlendirildiği için böyle bir bilgi verildi. Birisi Cemarat'a taş attıktan sonra yaşlı olduğu için yanlış bir otele gidiyor. Otelin merdiveninde düşüyor. Yüzü yaralandığı için otel lobisinde vefat ediyor. Hastanede doktorumuz hadisede yaralandığı zannı ile böyle bir bilgi verdi. Diğer hacımız da Cemarat'a taş attıktan sonra Suud Hastanesi'ne kaldırılmış orada vefat etmiş. Şu anda Mina'daki faciada vefat eden hacı sayımız 2'dir. Ayrıca hastanelerde yatan 8 yaralımız var" diye konuştu. Günenç, 8 yaralı da dahil, şu an hastanede yatmakta olan 25 hastanın Genelkurmay Başkanlığı'nın tahsis ettiği ambulans uçakla Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi. Etimesgut'tan bugün saat 17.00'de hareket edecek olan uçağın Cidde'ye gideceği ve 22.00'de de Cidde'den Ankara'ya döneceği öğrenildi. Faciada, Yozgat doğumlu 70 yaşındaki Sahure Coşkun ile 68 yaşındaki Cemay Nur Bozkurt'un yaşamını yitirdiği belirtildi. Kayıp 6 hacının isimleri ise şöyle, "İsmail Aslan (63), Şengül Aslan (64), Satılmış Gençel (74), Enver Karaküllah, Hikmet Çapar (78), İsmail Muzır (77). Bu arada Muaysım'daki morg ve Şişe bölgesinde kurulan iki çadıra faciada ölenlerin fotoğrafları asılarak kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. Kayıp hacıların bulunması için Diyanet görevlileri ve aralarında kafile başkanlarının da bulunduğu bir heyet çalışmaları sürdürüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim