• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

İYYÜ öğrencileri sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş cevapladı

İYYÜ öğrencileri sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş cevapladı
TBMM İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine yapılacak anayasal değişikleri...

TBMM İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine yapılacak anayasal değişikleri anlattı ve öğrencilerin yeni hükumet modeli ile ilgili sorularını cevapladı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset ve Ekonomi Kulübü öğrencilerinin düzenlediği söyleşiye, TBMM İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mustafa Ataş, gençlerle planlanan değişiklileri, yeni hükumet modelinin detaylarını, siyasi tecrübe ve deneyimlerini paylaştı.

"Üniversite bilginin bilince dönüştüğü yerdir"

Gerçekleşen etkinlikte açılış konuşması yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, bu oylamanın gençler ve gelecek nesiller için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ve bilinçli üniversiteli gençlerin yapacağı doğru araştırma ve muhakemelerin hayati bir önem taşıdığını belirterek; "Sevgili öğrenciler, bu gün sorularınıza cevap bulmak imkânı bulacaksınız. Bu anayasal değişiklik bizlerden çok daha fazla sizler için önem taşıyor. İçerdikleriyle yeni bir siyasi iklimi ön gören önemli bir değişim önerisi bu. Niçin bu değişikliğe ihtiyaç duyulduğu sorusu esaslı bir sorudur. Bu sorunun en içerikli yanlarıyla ve bütün yönleriyle cevaplanması gereklidir. Körü körüne, olamayanı varmış gibi olanı yokmuş gibi, gerçeğin önüne algıyı koyarak, kendi çıkar zaviyesinden baktığı gibi şartlandırılarak bu değişiklik önerisi anlaşılamaz. Üniversite bilginin bilince dönüştüğü yerdir. Yaşadığınız çağa tanıklık ettiğiniz bir evredesiniz. Sizler bu işin hem tanığı hem öznesisiniz, bildiklerinizi şuura dönüştürmek zorundasınız. Sizlerin, Türkiye'nin yeni hükumet modeline ilişkin değişikliğin neler içerdiğini çok iyi öğrenmeniz ve bilmeniz gerekir " ifadelerini kullandı.

"Bu karar en az eğitim, iş, eş seçimi kadar önemli"

TBMM İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş konuşmasında gençlere, hassas bir karar arifesinde olduklarını ve bu kararın gelecek günler adına büyük önem taşıdığını hatırlatarak; "İnsanların hayatlarında karar verdikleri önemli zamanlar vardır. Bunlardan bir tanesi siz değerli gençlerimizin liseyi bitirip, üniversite tercihi yaptığı süreçtir. İyi bir üniversite iyi bir bölüm için epey araştırmalar yaptınız. Sonrasında aynı hassasiyeti eş seçiminizde ve iş seçiminizde yaşayacaksınız. Bu halk oylaması en az bu hayati kararlarınız kadar ehemmiyet taşımaktadır. Araştırıp okuyup doğru kararı vereceğinize inanıyorum" dedi.

"Tecrübelerimizi aktarmak için çalışıyoruz ki halk oylamasında doğru karar verebilsinler"

Gençlerin sorularını cevaplamanın siyasi bir sorumluluk olduğunu ve gençlerin doğru kararı vermesine katkı sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Mustafa Ataş; "Türkiye bir halk oylamasının arifesinde. Parti olarak "Genç Kürsü Programlarını Türkiye'nin her tarafında yapmaya çalışıyoruz. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi" ndeki öğrencilerimizin daveti üzerine buradayız. Bu gün halk oylaması, yeni anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile ilgili konuları konuşacağız ve gençlerimizin sorularını cevaplayacağız. Gençler önemli, onlar ülkemizin hem bu günü hem yarını. Gençlerimizi doğru bilgilerle donatabilir isek, geleceğe hazırlayabilirsek en doğru hamleyi yapmış oluruz. Gençlerimiz özellikle araştırmıyorlar ise, okumuyorlarsa Türkiye'nin 50 yıl öncesini bilmiyorlar. Bizler bu konularda gençlerimizi bilgi sahibi yapmak, tecrübelerimizi aktarmak için çalışıyoruz ki halk oylamasında doğru karar verebilsinler" şeklinde konuştu.

"Gençlerimizi siyasi olarak doğru donatabilir isek, Türkiye'nin gelecekteki liderleri bu gençlerimizin arasından çıkacak"

Örnek siyasetçi kimliğinin gençlerin gelişiminde ve yeni siyasetçilerin yetişmesinde çok önemli olduğunu dile getiren Mustafa Ataş; "Ülkemizin çok genç bir potansiyel nüfusu var. 80 milyonluk nüfusun neredeyse %50 si 35 yaş altı gençlerden oluşuyor. Bizim anayasa değişiklik metnine koyduğumuz maddelerden bir tanesi de seçilme yaşının 18'e düşürülmesi. 18-25 yaş arası 7,5 - 8 milyona yakın genç bir nüfusumuz var. Bazı Avrupa ülkelerinin toplam nüfusundan daha fazla bir genç nüfusa sahibiz ve bu ülkemiz için çok büyük bir zenginlik. Gençlerimizi doğru bilgilendirebilir isek, siyasi olarak doğru donatabilir isek, siyasi olarak geleceğe iyi hazırlayabilirsek inanıyorum ki Türkiye'nin 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl sonraki liderleri bu gençlerimizin arasından çıkacak. Siyasiler olarak gençlerimize siyaseti sevdirmek gibi bir sorumluluğumuz olduğunun farkındayız. Bizler siyasete başladığımız yıllarda, siyasete güvenilmeyen bir dönemi yaşadık çünkü siyasiler doğru bilgi vermiyorlardı. Taahhütte bulundukları işleri yerine getiremiyorlardı ve siyasetçilere güven azalmıştı. Bizler Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden başlayarak, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye'de her şeyi nasıl değiştirip dönüştürdü isek, siyasetçilere güven noktasında da bir çığır açmış olduk. Bu nedenle 2002'den beri milletvekilleri ve siyasetçiler olarak hep milletimizin içeresinde siyaset yapma cesaretini buluyoruz çünkü milletimizi asla yanıltmadık, milletimize asla yalan söylemedik. Yapabileceğimiz şeyleri söyledik ve yaptık. Yapamayacağımız hiçbir işi taahhüt etmedik. İnanıyorum ki gençler iyi, doğru siyasetçileri, güvenilir siyasetçileri örnek alırlarsa Türkiye'nin geleceğini hep birlikte inşa edecek bir modeli oluşturmuş oluruz. Ben bunu çok önemsiyorum, çünkü siyasetçilerin toplumun örnek lider kimlikleri, örnek ve güvenilir kişileri olması gerekiyor. Biz bu güveni bugüne kadar karşılayabildiğimiz için yaşadığımız 11 seçimde hep milletimizin teveccühünü, desteğini alarak iktidarımızı hem genelde hem yerelde sürdürmeye devam ettik. Bu bizim açımızdan bir gurur kaynağı, inanıyorum ki gençlerimizde siyasete ilgi duyarak kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaklar, donanacaklar ve inşallah ülkemizin liderleri buradaki gençlerimizden arasından çıkacak diye düşünüyorum" dedi.

İYYÜ öğrencileri sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş cevapladı

İYYÜ öğrencileri sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş cevapladı

İYYÜ öğrencileri sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş cevapladı

İYYÜ öğrencileri sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş cevapladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim