• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

İyilik Melekleri Van’da

İyilik Melekleri Van’da
Merkezi İstanbul'da olan İyilik Melekleri Derneği, "Sadece Çocuklar Girebilir" atölyelerinin beşincisini Van'da açtı.

Merkezi İstanbul'da olan İyilik Melekleri Derneği, "Sadece Çocuklar Girebilir" atölyelerinin beşincisini Van'da açtı.

Mehmetçik Selen İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Seda Çakmak'ın girişimleri sonucunda Van'a gelen İyilik Melekleri Derneği, okulda resim, müzik ve etüt atölyelerini açtı. İpekyolu İlçe Kaymakamı Sabri Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kirekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve İyilik Melekleri Derneği Başkanı Nilay Çeteci'nin katıldığı açılış töreni, kurdele kesimi ile başladı. Açılışın ardından atölyeleri gezen protokol, Dernek Başkanı Nilay Çeteci'den bilgi aldı. Daha sonra slayt gösteriminin sunulduğu program, ikramlarla son buldu.

Tören bitiminde bir açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kirekin, eğitimin her kesimi ilgilendiren bir mevzu olduğunu belirterek, devletle birlikte sivil toplum örgütlerinin, ailelerin ve diğer kamu kesimlerinin de bu sürecin içerisinde bulunduklarını söyledi. Türkiye'de gönüllü olarak eğitime katkı sunan İyilik Melekleri Derneği'nin de Van Mehmetçik Selen İlkokulu'nda üç atölye kurduğunu ifade eden Kirekin, "Bugün İyilik Melekleri Derneği, el emeği, göz nuru, kendi gönüllerinden, ceplerinden koparabildikleri o güzelliklerle çok güzel üç atölye kurdular. Bizlerde coşkulu bir şekilde bu atölyelerin açılışını yaptık. Bu tür güzel örneklerin il ve ülke genelinde yaygın olması gerekiyor ki, eğitim aynı zamanda sosyal yönü de yansıtabilsin. Ben bu kapsamda okulumuza kazandırdıkları atölyelerden dolayı İyilik Melekleri Derneği ekibine, teşekkür ediyorum" dedi.

'Sadece Çocuklar Girebilir" projesi hakkında bilgi veren İyilik Melekleri Derneği Başkanı Nilay Çeteci ise, projenin 81 ilde yapılmasının hedeflendiğini belirterek, "Projemizin beşinci atölyelerini Seda Çakmak isimli öğretmenin vasıtasıyla Van Mehmetçik Selen İlköğretim Okulumuzda kurduk. Daha önce hiç kullanılmayan ve atıl durumda olan üç bölümde resim, müzik ve etüt atölyesi kurarak, okulumuza üç sınıf kazandırdık" diye konuştu.

Atölyedeki malzemeler başta olmak üzere badana ve boya gibi tüm işlemlerin kendileri tarafından karşılandığını ifade eden Çeteci, "6 kişilik ekibimizin badana, boya, yer döşemesi ve benzeri işlemleri yapabilmesi için çok iyi bir alçı ustalığı, mala tutması ve boya fırçası tutması gibi özellikleri var" ifadelerini kullandı.

Projenin, Türkiye'nin 81 ilinde uygulanacağını dile getiren Çeteci, her ilde birer tane yapıldıktan sonra Türkiye'yi bir tur daha döneceklerini söyledi. Projede çok büyük destekçilerinin olmadığını da sözlerine ekleyen Çeteci, "Sizin yüreğinizde varsa, cebinizde varsa, cebinizden alıp geliyorsunuz. Biz bir aradayken, biziz diyoruz. Birlik varsa imkansız diye bir şey yoktur diyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN HER UCUNDA YAŞAYAN ÇOCUK BENİM ÇOCUĞUM"

Süreçle ilgili de konuşan Çeteci, "Sivil halkın bu durumun içerisinde mağdur olması, gidecek bir yer bulamayan insanların arada kalması ve çocukların burada can vermesi, tabi ki çok can yakıyor. Tabi ki çocuklar ölmesin, tabi ki ülkem kan ağlamasın. Bölünecek bir toprağım yok benim. Bu ülkenin her ucunda yaşayan çocuk; benim çocuğum, her ölen çocuk içinde tabi ki gözyaşı dökeceğiz. Her şey çocuklar için" ifadelerine yer verdi.

İyilik Melekleri Van’da

İyilik Melekleri Van’da

İyilik Melekleri Van’da

İyilik Melekleri Van’da

İyilik Melekleri Van’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim