• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İyi Hekimlik Uygulamaları Ve Similasyon Merkezi Örnek Olacak

İyi Hekimlik Uygulamaları Ve Similasyon Merkezi Örnek Olacak
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçen hafta açılışı yapılan Türkiye'nin ilk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi'nin...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçen hafta açılışı yapılan Türkiye'nin ilk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi'nin Türkiye'deki diğer tıp fakültelerine de örnek olacağını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Sadettin Hülagü, çeşitli temaslar için geldiği Bursa'da Türkiye'de ilk kez açılan UÜ Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'ni de gezdi. Uludağ Üniversitesi'nin 3. nesil üniversite parolası ile geleceğe dönük yatırımlar yapmaya devam ettiğini kaydeden Rektör Yusuf Ulcay, açılan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'nin hekimlik eğitimi konusuna farklı bir vizyon kazandıracağını söyledi. Hekim adayı öğrencilere temel tıp bilgilerinin merkezde gerçeğe en yakın şekilde öğretildiğini kaydeden Rektör Ulcay, "Hizmete açmış olduğumuz bu merkez sadece üniversitemizde tıp eğitimi alan öğrenciler için değil, Türkiye'de verilen eğitimin de boyutunu değiştirecektir. Dünyada sayılı olan böyle bir merkezin Bursa'da olması da buradan yetişecek öğrencilerimizi diğer tıp fakültesi mezunu yeni doktorlardan bir adım öne taşıyacaktır. Burada öğrencilerimize doğumdan, kan almaya, acil müdahaleden, iğne vurmaya kadar çok farklı branşlarda eğitimler veriliyor. Açılan bu merkez de diğer üniversitelerimizin dikkatini çekmeye başladı. Yetkililer merkezimizi ziyarete gelip hem yapılan yatırımları hem de verilen eğitimleri yerinde incelemeye başladılar" dedi.

KOÜ REKTÖRÜ'NDEN MERKEZE ÖVGÜ

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi'ni inceleyen ve gördüklerinin kendisini çok etkilediğini söyleyen KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü ise böyle bir merkezi tıp fakültesine kazandıran UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı ve yöneticileri tebrik etti. Rektör Hülagü, Türkiye'de ilk olma özelliği bulunan merkezin yatırım maliyeti ve verilen eğitim hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İyi Hekimlik Uygulamaları Ve Similasyon Merkezi Örnek Olacak

İyi Hekimlik Uygulamaları Ve Similasyon Merkezi Örnek Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim