• BIST 106.843
  • Altın 142,689
  • Dolar 3,5367
  • Euro 4,1209
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

İyi bir mangal keyfinin tüyoları

İyi bir mangal keyfinin tüyoları
Bahar aylarıyla birlikte mangal yapmak için parklara, bahçelere çıktığımız şu günlerde Ünlü Şef Gürkan Topçu mangal tüyolarını anlatarak, Pazar...

Bahar aylarıyla birlikte mangal yapmak için parklara, bahçelere çıktığımız şu günlerde Ünlü Şef Gürkan Topçu mangal tüyolarını anlatarak, Pazar keyfinde profesyonelleşmenize yardımcı oluyor.

Ünlü Şef Gürkan Topçu mangal tüyolarını şöyle sıralıyor: "Öncelikle hepimizin evinde, arabamızın bagajında ya da başka bir yerde mutlaka bir mangalımız vardır. Mangal nasıl olmalı sorusuna gelince; mangalımızın ızgarasının döküm olması çok önemlidir (döküm ızgaramız yoksa herhangi bir mangal da olabilir). Mangalımızda genellikle tavuk, köfte ve sucuk tercih edilir maliyeti ve çabuk pişmesinden dolayı. Mangalda pişecek etleri de sıralamamız gerekirse; köfte, lokum ( bonfile ) kuzu pirzola, antrikot ve kuzu sırtı finalde ise baharatlı oldukları için sucuk ve sosis tercih edilebilir. Tabi birde mangal sonrası final mevsimin olmazsa olmazı karpuzu unutmayalım."

MANGALDA KULLANILACAK ET ÖNEMLİDİR

Mangalda kullanacağınız etlere de dikkat etmenizi öneren Şef Gürkan, tavsiyelerine şöyle devam ediyor: "Örneğin tavuk ürünü yapacaksak taze olmasına dikkat etmeliyiz. Tavuk yapacaksak marine etmemizde fayda vardır. Fakat kemikli etten mangal yapacaksak etimizin dinlenmiş olmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca mangalımızın yanında gazlı içecekler yerine ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih etmemizde de fayda vardır."

"Mangal hakkında kısa tüyolarım ise sizlere öncelikle mangalımız yakarken meşe mangal kömürü kullanmalıyız." diyerek mangal yakmanın ipuçlarını meraklılarına sunan başarılı Şef'in "Mangalımızın en altına alüminyum folyo koymanızda fayda vardır . Bundan sonra sırasıyla kömür, çıra araya gazete kağıdı en üste tekrar kömür dizerek mangalımızı yakmalıyız. Mangalın üzerine bir baca koymak da da fayda vardır, hava sirkülasyonunu sağlar." sözleri de mangal yakımında yol haritası çiziyor. Şef Gürkan'ın diğer mangal önerileri ise şöyle: "Mangalınız kor haline gelmeden eğer mümkünse fındık kabuğu da ekleyin böylece daha uzun bir kor elde edebilirsiniz. Mangalınızdaki kömür kor haline geldikten sonra etleri pişireceğiniz ızgaranızı iyice ısıtın yeterince ısındıktan sonra var ise üzüm sirkesi yoksa soğan yardımı ile ızgaranızı güzelce temizleyin böylece etlerinizin ızgaraya yapışmasını önlemiş olursunuz. Sonrasında keyifli bir mangal sizleri bekliyor olacak. Bu arada unutmadan söyleyeyim istedim ben doğayı çok sever ve korurum. Lütfen ama lütfen mangaldan sonra ateşimizin söndüğünden emin olalım ki herhangi bir yangına sebebiyet vermeyelim. Mangaldan sonra tekrardan lütfen çöplerimizi de bırakmayalım.Herkese şimdiden afiyet olsun keyifli mangallar."

ETİN MİKTARI VE PİŞİRİLME ŞEKLİ ÖNEMLİDİR

Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm ise mangal keyfini sağlık açısından değerlendiriyor. Kürüm, mangal yaparken ve yapmadan önce sağlığımız açısından nelere dikkat etmemiz gerekiğini şöyle anlatıyor: " Burada dikkat etmemiz gereken etin miktarı ve pişirilme şeklinin ne kadar sağlıklı olup olmadığıdır. Dumanda pişirilen etler ve aleve direk temas eden etlerde kanserojen bir takım maddeler artıyor. Bunu azaltmak için elbette daha seyrek mangal yapmak gerekebilir. Makisimum haftada 1 mangal yapmak mantıklı olabilir. İkinci kısım ise etin üzerinde siyahlaşan yerler etten sıyrılarak kırmızı et tüketilebilir. Ayrıca aldığımız kolestrol miktarı da çok mühim. Bizim günlük ortalama 300 miligram almamız gereken kolestrol miktarı var. Biz bunu süt ürünlerinden gün içinde alıyoruz. Haftasonu keyif yapmak istiyorsak mangaldan birkaç gün önce günlük kolestrol tüketimini azaltıp mangalımıza daha fazla yer ayırabiliriz. "

Cihan

İyi bir mangal keyfinin tüyoları

İyi bir mangal keyfinin tüyoları

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Otomobil sürüye daldı: 30 hayvan telef oldu22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:23
  • Kandil’de 9 terörist etkisiz hale getirildi22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:22
  • Dışişleri'nden İsrail’e 'endişeliyiz' mesajı22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:21
  • Otomobil TIR'a arkadan çarptı: 4 ölü22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:20
  • 29 din görevlisine hapis cezası22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:18
  • 105 eski polise ByLock'tan gözaltı!22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:17
  • Kasap yanlışlıkla kendini kesti22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:15
  • İnsanlarla iletişim problemini yenmek için otostopla Türkiye’yi geziyor22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:53
  • Havada mangal ziyafeti22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:53
  • Sıcaklar şiddet ve depresyonu artırıyor22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:48
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim