• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Iv. Trademaster Yatırım Ligi Sonuçlandı

Iv. Trademaster Yatırım Ligi Sonuçlandı
İş Yatırım A.Ş.'nin TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında üniversiteler arasında düzenlediği portföy yarışması "IV. TradeMaster Yatırım Ligi"nde,...

İş Yatırım A.Ş.'nin TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında üniversiteler arasında düzenlediği portföy yarışması "IV. TradeMaster Yatırım Ligi"nde, İstanbul Kültür Üniversitesi'ni (İKÜ) temsil eden "Asatrade" adlı grup, 112 grup arasından sıyrılarak ikinciliği göğüsledi.

İş Yatırım'ın, üniversite öğrencilerini finansal ürünlerle tanıştırmak ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında üniversiteler arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenen portföy yarışması TradeMaster Yatırım Ligi'nde, İstanbul Kültür Üniversitesi'ni (İKÜ) "Asatrade" adıyla temsil eden grup, 112 grup arasından sıyrılarak ikinciliği yakaladı.

Elde edilen başarıyla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Durmuş Dündar, "Hem öğrencilerin finans piyasasına olan ilgisinin artırılması hem de aldıkları eğitimlerde edindikleri teorik bilgilerin pratikle verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında üniversiteler arasında düzenli olarak TradeMaster Yatırım Ligi adı altında yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmaların sonucunda da başarılı olan öğrencilere bir takım ödüller sunuluyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen TradeMaster Yatırım Ligi, birçok üniversiteden katılan yarışma gruplarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Bu yarışmaya İKÜ'den de 8 grupta toplam 20 öğrenci katılmış ve Uluslararası Ticaret Bölümü'nden Alp Eren Yancı, Ayhan Mertoğlu, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Sadi Erdem Araz ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nden Burhan Çelikbaş adlı öğrencilerimizin oluşturduğu "Asatrade" adlı grubumuz yarışma sonunda ikinciliği yakalayarak bizleri bir kez daha gururlandırdılar. Ödül töreni de İKÜ'den Prof. Dr. Müge İşeri ve Yrd.Doç.Dr. Nazan Çağlar'ın katılımıyla, İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Arıkök ve İş Yatırım Pazarlama Müdürü Sinem Cireli'nin ev sahipliğinde İş Yatırım'da gerçekleşti." dedi.

Söz konusu proje aracılığı ile atılan bu adımla özellikle finans eğitimi alan öğrencilerin hem kendi içlerinde başarı hikâyelerini çıkardıklarına hem de diğer sektörler için de güzel birer örnek olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Durmuş Dündar, öğrencilerin eğitimleri içinde başarıyla uygulayacakları bu tarz faaliyetlerin, onların gelecekteki kazanımları olacağının da altını çizdi.

İKÜ'nün TradeMaster Kampüs Projesi'yle tanışma hikayesini anlatan Dündar, "Üniversitemizde, teorik bilgilerin pratik uygulama ile verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla, İş Yatırım A.Ş.'nin önde gelen üniversitelerle işbirliğine giderek başlattığı TradeMaster Kampüs Projesi, 2014 yılında hayata geçti. İş Yatırım A.Ş.'nin 2013 yılında ODTÜ ve Bilkent ile başladığı bu projeye, 2014 yılında üniversitemiz ile birlikte Yaşar, İzmir Ekonomi, Bilgi, Kemerburgaz, İstanbul ve Marmara üniversiteleri de dahil oldu. Ekonomi ve finans dersleriyle beraber yürütülen TradeMaster Finans Platformu adıyla Ataköy yerleşkemizde öğrencilerimizin hizmetine giren merkezimizde; hisse senetleri, tahvil, EMTİA gibi finansal enstrümanlarda nasıl işlem yapılabildiğini, sanal portföyler aracılığıyla uygulamalı olarak öğretiyoruz. Bunun yanında öğrencilerimiz, finans sektöründe bu işi yapan profesyonellerin tecrübelerinden faydalanma imkanı bulabildikleri gibi finans platformu sayesinde "finansal okuryazar" olabilecek ve gerektiğinde bilinçli yatırımcı vasfını kazanabilecekler. Dolayısıyla meslek olarak finans sektörünü seçecek öğrenciler, gidecekleri kurumlarda ayrıca ön eğitim almak zorunda kalmayacaklar; sayılan tüm bu konularda deneyim, staj ya da uzmanlık için yaz tatili ya da mezuniyeti beklemeyecekler" diye konuştu.

Iv. Trademaster Yatırım Ligi Sonuçlandı

Iv. Trademaster Yatırım Ligi Sonuçlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim