• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Iuc Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:

Iuc Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu (IUC) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Bölgemizde ve ülkemizde birlikte yaşama kültürünü oluşturmalıyız"...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu (IUC) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Bölgemizde ve ülkemizde birlikte yaşama kültürünü oluşturmalıyız" dedi.

Türkmeneli televizyonunda yayınlanan "Coğrafyamıza Akademik Bakış" programına bu hafta İstanbul Kültür Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Çetin Bolcal'ı konuk eden Azizoğlu, Yüksek Öğretim ve Coğrafyamızı ilgilendirin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Coğrafyamızda özellikle Türkiye etrafında devam eden kaoslardan, iç savaşlardan dolayı düşüncelerin politik odaklı değil, insan odaklı paylaşmamız gerektiğini belirten Azizoğlu, "Irak ve Suriye'de devam eden kaoslar ve iç savaşlara, kardeş kavgalarına her hafta değinmeye çalışıyoruz. Özellikle Türkiye'nin etrafındaki bu ateş çemberinde Türkiye de yaşayan devlet adamları, politikacılar, siyasetçiler, diplomatlar, akademisyenler, entelektüeller, gazeteciler, yazarlar yani topluma kanaat önderi olma vasfını taşıyan her birey ve kurumun mutlaka söylem, eylem ve düşüncelerini toplumla paylaşırken insan odaklı ve vicdan odaklı olması gerekmektedir" dedi.

Türkiye'nin bölgede oluşturulan bu ateş çemberinde ulusal çıkarlarımızı, güvenliğimizi, halkımızı koruma telaşı içinde bir mücadele verirken aynı zamanda bölgesel ve coğrafi olarak da huzurun, güvenliğin, barışın egemen olması için çalışmalar yapan millet olduğunu kaydeden Azizoğlu, "Yorum ve söylemlerimize bu bakış açısıyla hepimizin bakması gerekmektedir. Birbirimize karşı söylem ve eylemlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşırken dikkatli olmalıyız. Maalesef buna çok dikkat etmediğimiz görülmektedir. Hepimizin hataları, yanlışları, doğruları vardır. Siyasi partilerimizin de vardır, idarecilerimizin de vardır. Fakat gerçek olan şudur ki, şu andaki Suriye ve Irak'ta cereyan eden yada Libya'da devam eden Afganistan, Pakistan Yemen'de ve maalesef Türkiye'de, devam ettirilen bu insanlık dışı terörizmin hiç bir ırka, etnik yapıya, mezhebe hizmet etmeyen sadece emperyalizme hizmet eden onlara uşaklık eden bu terörizmdir. İnsanlık düşmanı bu yapılanmaların hizmet ettiği tek odak yüksek kapital kazanımlara sahip olan ve bu coğrafyada bunları kazanan batı toplumları ve emperyalizmidir. Bu açıdan baktığımızda ülkemizin hiçbir kurumunu, hiçbir devlet adamını suçlamadan bu düşüncelerimizi paylaşmamız gerekmektedir. Bizler Türk, Kürt, Alevi, sünni, sağcı, solcu, dindar veya ateist 80 milyonu oluşturan bu toplum Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortak paydaşıdır. Ortak değerimiz devlet, millet ve bayrak olmalıdır. Bizler bu ortak değerimizi har vurup harman savuracak bize karşı kin, nefret, düşmanlık besleyen dış odaklara malzeme verecek düşünceleri söylemek hakkına sahip değiliz. Ki, bunların hiçbiri gerçekte değil gerçek olan ise bu coğrafya da oluşturulan kaosların, iç savaşların bedelini Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti ödemektedir" dedi.

Komşularımızdaki iç savaşlarda binlerce mülteci kardeşimize Türkiye'nin sevgi ve şefkatle kucağını açtığını kaydeden Azizoğlu, "Açmaya da devam ediyoruz. Terörist eylemleri ve iç savaşlarda kullanılan silahların üreticileri aynı zamanda bunları imha etmek için havadan bomba yağdırıyorlar. Bu gerçekler önümüzde dururken söylemlerimizde ülkemizde ve coğrafi olarak da bölgemiz de Sevgiyi, barışı, kardeşliği ve birlikte yaşama kültürünü hayata geçirecek söylem ve eylemleri yapmamız gerekir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim