• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Iuc Başkanı Azizoğlu: “Batı, Kuzey, Doğu Emperyalizmi Türkiye’ye Karşı Güç Birliği Oluşturdu”

Iuc Başkanı Azizoğlu: “Batı, Kuzey, Doğu Emperyalizmi Türkiye’ye Karşı Güç Birliği Oluşturdu”
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Batı, kuzey ve doğu emperyalizmi Türkiye'ye karşı güç...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Batı, kuzey ve doğu emperyalizmi Türkiye'ye karşı güç birliği oluşturdu" dedi.

Azizoğlu, Türkmen Eli TV'de yayınlanan "Coğrafyamıza Akademik Bakış" programına bu hafta Iraklı akademisyen El-Mensuriye Üniversitesi Öğretim Görevlisi Azhar Derebi ile Irak Büyükelçiliği eski Kültür ve Eğitim Koordinatörü Yusuf Shibab'ı konuk etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüzyıla yaklaşan tarihinde hiçbir komşusunun içişlerine gerekçesi ne olursa olsun karışmadığını ve müdahale etmediğini belirten Azizoğlu, "Tam aksine demokratik, akademik, teknoloji ve diğer her alanda tüm kazanımlarından komşularının, bölgesinin ve İslam coğrafyasının yararlanmasına büyük önem göstermiştir. Aynı coğrafyayı kültürü, değerleri, kavramı ve inancı paylaştığımız Türkler, Kürtler, Araplar ve Farslılar birlikte binlerce yıldır yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Bizim birleştirici unsurumuz belirttiğim ortak paydalarımızdır. Bizler bu ortak değerler etrafında birleşerek birlikte geleceğimizi inşa etmeye mecbur ve mahkumuz. Aksi takdirde günümüzde olduğu gibi tüm emperyalist güç odakları birleşerek bizleri kaoslarla, iç savaşlarla ve himayelerinde olan terör örgütleri ile etnik mezhepsel savaşlar çıkartarak himmetlerine muhtaç hale getirirler" dedi.

Son 15 yılda iktidar ve halk birlikteliği ile varılan yüksek demokratik, ekonomik ve küresel diplomatik kazanımlara emperyalist güç odaklarının sinsice hazırladıkları kendilerine uşaklık derecesinde bağlı olan Türkiye'de kaos ve kargaşaya hizmet edecek taşeronların devreye sokulduğunu kaydeden Azizoğlu, "Örneğin 30 yıldır bizler İslami yapı diye bildiğimiz bir yapılanmanın aslında inançlarla hiçbir bağının olmadığını, ticari bağlarla emperyalizmin hizmetinde bir örgüt olduğunu görmüş olduk. Ya da 30 yıldır sözde etnik yapı altında var olduğunu iddia eden bir terör örgütünün aslında emperyalizmin yapılandırdığı bir taşeron örgüt olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son yıllardaki her alanda başardığı yüksek kazanımlar ve İslam dünyasının umudu olan ülke konumuna gelmesi şer odaklarını ürküttü. Türkiye'nin halk iradesi ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanın insani ve vicdani ve küresel bir hak olan reaksiyonuyla küremizin yaklaşık dörtte birini oluşturan İslam aleminin Birleşmiş Milletler'de bir daimi temsilcisinin olmamasını eleştirip, İslam dünyasının mazlum halkların sesi olma gayretine emperyalist güç odakları birleşerek Türkiye'yi yerel ve bölgesel ateş çemberine itecek karanlık projeler, planlar üretmeye başladılar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim