• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bir grup öğrenci, üniversite kampüsü içerisindeki yeşil alanın yok edilerek yerine kafe ve restoran yapılmasını...

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bir grup öğrenci, üniversite kampüsü içerisindeki yeşil alanın yok edilerek yerine kafe ve restoran yapılmasını horon çekerek protesto etti. 4 gündür çalışmaların yapıldığı yerde nöbet tutan öğrenciler, üniversite yönetimine tepki gösterdi.

Üniversitenin Maçka Kampüsü'ndeki yeşillik alana kafe ve restoran yapılacağı öğrenen öğrenciler, çalışmaların bulunduğu yere gelerek üniversite yönetimini protesto etti. Öğrencilerin tepkisi üzerine kafe ve restoran çalışmaları durdurularak iş makineleri bölgeden ayrıldı. Bunun üzerine öğrenciler, çalışmaların tekrar başlamaması için bölgede çadır kurarak nöbet tutmaya başladı. Yeşil alanlarının yok edilmesini horon çekerek protesto eden öğrenciler, bu alanı kafe ve restoran yapılması için tahsis eden üniversite yönetimine de tepki gösterdi.

BİLGİ ALMAYA GİTTİK ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HAKARET EDİP BİZİ KOVDU

Öğrenciler için yaşam alanı haline gelen yeşil alanın rant uğruna peşkeş çekilmek istendiğini söyleyen Adar Özdemir isimli üniversite öğrencisi, "İlk başta Çarşamba günü buraya sunta ve demirleri yerleştirmeye başladılar. Büyük ihtimalle geceden başladılar buradaki çalışmalara ve biz Çarşamba ve Perşembe günü bilgi almak için rektörlüğe gittik. Rektörlük bizi hakaretlerle kovdu ve kesinlikle bilgi vermedi. Cuma günü gelip burayı durdurmak istedik ve durdurduk, iş makinelerini kovduk. İş makinelerinin gelmeyeceğini söylediler. Her şey ortadaydı. Herhangi bir tabelası yok, herhangi bir yer tutanağı yok. Daha sonrası Cumartesi günü tekrar geldik. O gün yine çalışma yapıyorlardı. O gün de engelledik çalışmalarını. Direnişimizin üçüncü gününde bize saldırdı güvenlik görevlilerinin izniyle. Hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız oldu. Bugün geldik toplandık tekrar engel olacağız. Buradaki amaç bu yaşam alanımız olan yeşil parkın yıkımı ve rant haline getirmek, özel işletmelere açmak. Üniversitelilere kesinlikle hitap etmeyen kafeler açmaktır." diye konuştu.

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti

İTÜ’lü öğrencilerden yeşil alan nöbeti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim