• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İTSO’dan üyelerine nefes kredisi desteği

İTSO’dan üyelerine nefes kredisi desteği
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, (İTSO) TOBB öncülüğünde başlatılan KOBİ'lere yönelik "nefes kredisi" için 25 milyon 800 bin liralık fon oluşturdu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, (İTSO) TOBB öncülüğünde başlatılan KOBİ'lere yönelik "nefes kredisi" için 25 milyon 800 bin liralık fon oluşturdu.

Kısa süre önce yapılan seçimlerden sonra iş başına gelen İTSO yönetiminin ilk toplantısı sonrasında açıklama yapan odanın Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, üst limiti 200 bin TL olan ve uygun koşullarda sunulan krediden şartlara uyan tüm üyelerin yararlanabileceğini söyledi. Uğurdağ, nefes kredisi kullanmak isteyenlerin İTSO üyelerinin koşulları öğrenmek için odaya başvuru yapmaları çağrısında bulundu. Yavuz Uğurdağ, yeni yönetim kurulu olarak iş başına geldikleri gibi kullandırılacak kredi miktarında artışa yüzde 30 düzeyinde artışa gittiklerini söyledi. TOBB desteği ile üyelerine sağlayacakları nefes kredisinde faizlerin, aylık yüzde 0.99 yıllık yüzde 11.88 olarak olacağını söyledi. Uğurdağ, kredi vadesinin, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay için de eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacağına vurgu yaparak, "TOBB öncülüğünde başlatılan bu kampanyaya İTSO yönetimi olarak destek verme kararı aldık. Üyelerimizin istifade etmesi için odamızın tüm kaynaklarını seferber ettik. Böylece 25 milyon 800 bin TL'lik fon oluşturduk" diye konuştu.

Üyelerimize önemli rahatlama sağlayacak

Nefes kredisinin devlet, finans sektörü ve iş dünyası iş birliğinin örnek projelerinden birini oluşturduğunu belirten Yavuz Uğurdağ, kredinin gerek tutarı gerek faiz-kar payı itibarıyla gerçek bir nefes kredisi olduğunu ifade etti. Kullandırılacak kredilerin İTSO üyelerimize çok büyük katkı sağlayacağına inandığına vurgu yapan Uğurdağ, "KOBİ'lere rahat bir nefes aldıracak nefes kredisinden yararlanmak isteyen üyelerimiz önce odaya başvuru yapacak. TOBB öncülüğünde başlatılan üyelerimize bu denli uygun koşullarla krediye erişim imkanı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Nefes kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve anlaşmaya katılan bankalar arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ'lere verilmektedir. KOBİ'ler aylık 0.99 faiz-kar payı, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade ile 200 bin liraya kadar kredi kullanabilecekler.

Başvuru için TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye KOBİ olmak gerekiyor. Kredi kullanmak için önce oda merkezi ya da temsilciliklerden "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir" ibareli "Faaliyet Belgesi" alınacak. KOBİ, uygunluğu değerlendirildikten sonra ticari kredi kullanabilecek. Bankalar, 51 TL'nin üzerinde masraf almayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim