• BIST 9727.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

İTSO Meclisi'nde terör ve ekonomiye dikkat çekildi

İTSO Meclisi'nde terör ve ekonomiye dikkat çekildi
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) nisan ayı meclis toplantısında ülkede yaşanan terör olayları ve ekonomiye etkileri konuları görüşüldü.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) nisan ayı meclis toplantısında ülkede yaşanan terör olayları ve ekonomiye etkileri konuları görüşüldü.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Halil Şahin meclis salonundaki toplantı İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, "Ülkemizin terörle mücadelesinde verdiği kayıplar hepimizi derinden üzmekte ve tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Yaşanan bu üzücü olaylar, hepimizin yüreğini yakmakta, geleceğe yönelik endişe duymamıza sebep olmaktadır. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar, kirli amaçlarına asla ulaşamayacak; terörden medet uman bu hastalıklı zihniyet, masum insanların hayatı üzerinden bir sonuç elde edemeyecektir. Yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dünya genelinde yaşanan tüm terör saldırılarını kınıyor, insan hayatı üzerinde oynanan oyunların sona ermesini yürekten diliyorum. Ülkemizde yaşanan bu terör olayları neticesinde, geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği tarafından ülkemizdeki 19 şehrin riskli bölge olduğu ve bu şehirlere gidilmemesi konusunda uyarılar yapıldı. Özellikle doğu ve güneydoğu illerini kapsayan bu uyarı, Amerikan vatandaşlarının ve büyükelçilik personelinin bu bölgelere gitmemesini içeriyordu. Bu 19 il arasında yer alan Hatay da, riskli bölge olarak ilan edildi." dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, terör olayları nedeniyle bölgemizdeki savaş algısını güçlendiren bu açıklamaların, bölgemizin mevcut durumunu tam manasıyla yansıtmadığına dikkat çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hepimizin bildiği üzere Hatay, Irak ve Suriye'de yaşanan karışıklıklardan olumsuz yönde etkilenmiştir. Ancak bu durum, bölgemizde bir savaş olduğu anlamına gelmemektedir. İskenderun'un iş dünyasını temsil eden bir kuruluş olarak buradan herkese çağrıda bulunmak istiyoruz: Hatayımızda farklı din, mezhep ve inanışa sahip insanlar, yüzyıllardır kardeşçe ve dostça yaşamaktadır. Hatayımız kültürel çeşitliliği ve kozmopolit yapısıyla ülke çapında barışa örnek gösterilecek kentler arasındadır. Bölgemizde sosyal, kültürel ve ticari yaşantımızı negatif yönde etkileyen hiçbir etken bulunmamaktadır. Hatayımız sosyoekonomik açıdan herhangi bir risk unsuru barındırmamaktadır. Hatayımızda halen yeni şirketler kurulmakta, yeni projeler üretilmekte ve hayata geçirilmektedir. Ayrıca ülkemiz için büyük önem arz eden yatırımlar yapılmaktadır. Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olan Hatay'ımızda bizler yaşamlarımıza kaldığımız yerden devam etmekteyiz. Bölgemizin gelişmesi, kalkınması ve refah düzeyimizin artması için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz ve sarf etmeye de devam edeceğiz."Cihan

İTSO Meclisi'nde terör ve ekonomiye dikkat çekildi

İTSO Meclisi'nde terör ve ekonomiye dikkat çekildi

İTSO Meclisi'nde terör ve ekonomiye dikkat çekildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim