• BIST 9571.12
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

İTO’nun İş Melekleri Ağında Üçüncü Buluşma Başkanlarla Oldu

İTO’nun İş Melekleri Ağında Üçüncü Buluşma Başkanlarla Oldu
İzmir Ticaret Odası koordinatörlüğünde kurulan İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağının 3'üncü eşleştirmesinde Girişimci Erdem Yaman,...

İzmir Ticaret Odası koordinatörlüğünde kurulan İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağının 3'üncü eşleştirmesinde Girişimci Erdem Yaman, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ile görüşüp projesini anlattı, onların görüşlerini aldı.

İTO'nun koordinatörlüğünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Bilimpark ve Embryonix-Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ve İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Ege Genç İşadamları Derneği desteği ile İzmir'in önde gelen iş adamları ve akademisyenlerinin üye olarak yer aldığı "İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı" geçen yıl ekim ayında faaliyete geçmişti. Başarılı iş fikirlerine sahip girişimciler ile sahip olduğu finansman kaynağını doğru bir fikre yönlendirme arayışındaki yatırımcılar ve deneyimli mentorları buluşturmayı amaçlayan ağın çalışmaları kapsamında Girişimci Erdem Yaman ile İş Melekleri ve Mentor Ağı Üyeleri olan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler bir araya geldi. Moda ve tekstil alanında, marka ile bayi ve mağazaları toptan alış ve satışlar için buluşturan bir b2b pazaryeri platformu olan "shopinlot.com" isimli web sitesi kurmak için çalışan Girişimci Erdem Yaman, Ünlütürk ve Kızılgüneşler'e projesini anlattı.

Yol haritasının belirlenmesi için mentorluk ve yatırımcı desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Yaman'a, Ünlütürk ve Kızılgüneşler de moda ve tekstil sektöründeki, dünyadaki toptan satın alma trendleri çerçevesinde, sitenin kurulum sürecinde ve ileriki süreçte yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin görüşlerini anlattı, sitenin analizini yaptı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu görüşmenin İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağında 3. eşleştirme olduğunu belirterek, "Amacımız fikri olan ama nasıl yol alacağını bilmeyen, yol rehbere ihtiyaç duyan girişimciler ile her biri deneyimli mentor ve finansman desteği sağlayabilecek yatırımcı üyelerimiz olan iş adamlarını bir araya getirmektir" dedi. Girişimcilerin iş kurarken önündeki engellerin başında finansman sıkıntısı ve cesaret geldiğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: "Girişimciler hata yapmaktan ve söz konusu hatanın gelecekte kendisine maddi manevi zarar olarak geri dönmesinden korkuyor. Yatırımcılar ve mentorlarımız bu sorunları çözmek için var. Günümüzde artık kalkınmanın temelinin girişimcilik olduğunun farkındayız. İşte bu nedenle de yeni girişimcilerin iş hayatına atılmalarına büyük önem veriyoruz."

İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağının çalışmaları kapsamında; girişimci-yatırımcı ve girişimci-mentor eşleşmelerin devamı gelecek. Deneyimli mentor ve yatırımcılarla buluşmak isteyen girişimcilerin girisimcilik@izto.org.tr e-posta adresinden Oda'ya başvuruda bulunması gerekiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim