• BIST 9548.09
  • Altın 2492.304
  • Dolar 32.5099
  • Euro 34.5561
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

İTO’dan İş Bankası İle Özel Kredi Protokolü

İTO’dan İş Bankası İle Özel Kredi Protokolü
İzmir Ticaret Odası (İTO), turizm sektöründeki üyelerinin finansman sorunlarının çözümüne destek olmak için İş Bankası ile özel kredi protokolü...

İzmir Ticaret Odası (İTO), turizm sektöründeki üyelerinin finansman sorunlarının çözümüne destek olmak için İş Bankası ile özel kredi protokolü imzaladı. İTO üyesi turizmciler, İş Bankası'ndan indirimli kredi kullanabilecek.

Zor günler geçiren turizm sektöründeki üyelerine destek olmak ve sorunlarını çözmek için yoğun çaba gösteren İzmir Ticaret Odası, bunlara özel kredi protokolünü de ekledi. İTO'nun turizmci üyelerine yönelik kredi protokolünü İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Genel Sekreteri Duygu Mutluel, Türkiye İş Bankası İzmir Merkez 1. Bölge Satış Bölge Müdürü Dilek Nalbantoğlu ve Türkiye İş Bankası İzmir Şube Müdürü Nurtan Arol imzaladı. İmza törenine ayrıca, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Subaşı, Bekir Şahiner ve Nevzat Artkıy, İTO 43. Konaklama Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Kaan Yıldırım ve Deniz Özkardeş, İTO 43. Konaklama Grubu Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Serkan Aksu, İş Bankası İzmir 1. Bölge Satış Müdür Yardımcısı Süleyman Ayhan Kafadar da katıldı.

"ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI BEKLEMİYORUZ"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rusya krizi, Sultanahmet saldırısı ve Türkiye'nin güneydoğu bölgesindeki olaylar nedeniyle turizmcilerin 2015 yılında zor günler yaşadığını belirterek, "Ne yazık ki 2016 yılının daha da zor geçeceği görülüyor ama zor günler olacak diye umutsuzlukla oturup, elimiz kolumuz bağlı beklemiyoruz. Turizmci üyelerimizle devamlı olarak bir araya geliyoruz, toplantılar yapıyoruz,sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Bunları Ankara'ya iletiyoruz" dedi. 2016 yılındaki iptaller nedeniyle turizmde özellikle işletmelerin finansman sıkıntıları yaşadığını belirten Demirtaş, turizmci üyelere destek olmak amacıyla İş Bankası ile özel kredi protokol imzaladıklarını söyledi. Demirtaş, "Yıllar önce Türkiye'de üyelerine yönelik olarak kredi protokolünü imzalayan ilk odaydık. O protokolü de İş Bankası ile imzalamıştık. Bugün de turizmcilere yönelik özel kredi protokolü ile yine bir ilki gerçekleştirirken, yine İş Bankası ile protokol imzalıyoruz" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Demirtaş, Türkiye İş Bankası tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kredi değerliliğini haiz olduğu tespit edilen turizm sektöründe faaliyet gösteren İTO üyelerinin, protokol kapsamında belirtilen kredilerden indirimli faiz oranları ile yararlanabileceklerini söyledi. Demirtaş, "İzmir için belirlediğimiz vizyonda turizmin çok özel bir yeri var. Hedeflerimize ancak turizmci üyelerimiz ile ulaşabiliriz. Bunun için de turizmci üyelerimizin sorunlarını çözmek için bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

FİNANSMAN DESTEĞİ

Türkiye İş Bankası İzmir Merkez 1. Bölge Satış Bölge Müdürü Dilek Nalbantoğlu ise, İş Bankası'nın tüm kurumlarla ilişkilerini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek İzmir Ticaret Odası ile de bu kapsamda turizm sektörüne yönelik bir protokol imzalamaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Protokolle birlikte oda üyelerinin uygun faiz oranlarıyla işyeri, ticari taşıt, yatırım ya da genel işletme ihtiyaçlarına uygun finansman desteğinden faydalanabileceklerini ve POS kullanım ücretlerinde de indirimden yararlanabileceklerini belirtti. Kredi protokolü kapsamında ayrıca, modernleşme, renovasyon gibi alanlarda uygun koşullar sağlanması, durgun geçen sezon sonunda onarım bakım masrafları için kolaylık tanınması, sezon dışı dönemlerde ödeme kolaylığı sağlanması, yatırım kredileri sunması hususları da yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim