• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

İTO’dan ’Hafriyat Sistemine Başvurular Uzatılsın’ Talebi

İTO’dan ’Hafriyat Sistemine Başvurular Uzatılsın’ Talebi
İzmir Ticaret Odası 68. İnşaat Altyapı Müteahhitleri Grubu Meclis Üyesi Erol Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan Web Tabanlı...

İzmir Ticaret Odası 68. İnşaat Altyapı Müteahhitleri Grubu Meclis Üyesi Erol Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan Web Tabanlı "Hafriyat Yönetimi Otomasyon Sistemi"ne katılmak için 30 Mayıs'a kadar başvuru yapılması gerektiğini belirterek, "Hafriyat yapacak araçların boyanması, yeniden vizeye girmesi gerekiyor, 30 Mayıs'a tüm üyelerimizin yetişmesinin imkanı yok, bu süre uzatılmalı" dedi.

İTO 68. Altyapı Müteahhitleri Grubu Meclis Üyesi Erol Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar denetlenmesi amacı ile web tabanlı "Hafriyat Yönetimi Otomasyon Sistemi" kurulacağını belirterek, bu şekilde modern bir sistem kurulmasını desteklediklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta da bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde belediye yetkilileri ve sektör mensuplarının katılımıyla bir eğitim toplantısı düzenlendiğini belirten Eroğlu, "Bu sistemin hayata geçmesi ile; çevre kirliliği ve kaçak döküm ihlallerinin en aza indirgenmesi, atık lojistiğinin takibi ve yönetimi ile vatandaşların çevreyle ilgili ihbarlarının, şikayetlerinin, taleplerinin etkin olarak değerlendirip denetiminin sağlanması amaçlanıyor. Ancak sektörü çok zorlayacak yanları da var. "Hafriyat Yönetimi Otomasyon Sistemi"ne girmek için 30.05.2016 tarihine kadar İzmir Büyükşehir Belediyesine başvuru yapılması gerekiyor. Hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atığı taşıyan kamyonların damperlerinin sarıya boyanması gerekiyor" dedi.

"30 MAYIS'A KADAR SİSTEME DAHİL OLMAK ÇOK ZOR"

Kamyonların damperlerinin sarıya boyanması durumunda bu araçların vizeye girmesi gerektiği, bunun da ayrı bir maliyet oluşturacağını belirten Eroğlu, "İzmir'de yüzlerce kamyondan bahsediyoruz. Kamyonların boyanması için araç vize tarihine kadar süre verilmeli. Ayrıca boyama, yeniden vize ile birlikte tüm araçların 30 Mayıs'a kadar sisteme dahil olunması çok zor. Bu süre en azından bir yıl uzatılmalı" dedi.

Hafriyat döküm sahalarında saat 09.00-19.00 arası döküm yapılabildiğini, bunun gece çalışan hafriyat kamyonları için sıkıntı yarattığı, bunun da kaçak dökümlere sebep olduğuna dikkat çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Hafriyat döküm saati saat 07.00'de başlamalı ve gece döküm sahalarına kamyonlarının alınması amacıyla nöbetçi bulundurulmalı. Çuval içinde kabul edilmeyen hafriyatlar da kabul edilmeli. Hafriyat sahalarının yolları genelde bozuk ve toprak bu nedenle kamyonlarımız kısa sürede arıza yapıyor, bunun önüne geçmek için yollar asfaltlanmalı. Bu taleplerimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda belediye yetkililerine ilettik. Hafriyat işini yapan bizler de bir düzen olmasını istiyoruz çünkü inşaat sektörü, yenilenen binalar hızla artıyor ama bunun için sektöre de destek verilmeli. Taleplerimiz hem sektörü hem de kenti rahatlatacak, kaçak dökümlerin önüne geçilmesini sağlayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim