• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

İtiraz edildi, iki belediye AKP'den CHP'ye geçti

İtiraz edildi, iki belediye AKP'den CHP'ye geçti
Muğla'da iki ilçede seçimleri kazanan AK Parti olmasına rağmen yapılan itirazlar sonucu bu iki ilçenin belediyeleri AKP'den CHP'ye geçti. AKP'den de itiraz bekleniyor.

Muğla 'nın Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan itirazlar ve tekrar yapılan sayımlar sonucu belediye başkanlıkları AK Parti'den CHP 'ye el değiştirdi. Bu iki ilçede AK Parti'den de itiraz gelebileceği öğrenildi.

Son üç seçimin karşılaştırması - TIKLA
Köyceğiz'de CHP 'li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay ile AK Partili Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan arasında dün kıyasıya bir yarış sürdü.

Sayım sonunda AK Partili Kamil Ceylan'ın 10 oy farkla önde olduğu açıklandı. Bunun üzerine CHP, itiraz etti. Olası bir gerginliğin önüne geçmek için polis bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Yeniden yapılan sayım sonrası CHP'li Salih Erbay'ın 4 oy farkla başkanlığı kazandığı açıklandı. Salih Erbay'ın 10 bin 217 oyuna karşılık, Kamil Ceylan'ın 10 bin 213 oy aldığı belirtildi. AK Parti'nin sayıma itiraz edeceği öğrenildi.

Dalaman ise seçim 3 adayın arasında geçti. MHP 'li mevcut Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, AK Parti'li Süleyman Camuzcuoğlu ve CHP'li Muhammet Şaşmaz arasında geçen ve oy sayımı boyunca hemen hemen hiç açılmayan fark, heyecanı da arttırdı. İlk yapılan açıklamaya göre AK Parti'li Süleyman Camuzcuoğlu'nun 8 oy farkla seçimi kazandığı, CHP'li Muhammet Şaşmaz'ın ikinci, MHP'li Sedat Yılmaz ise 220 oy farkla üçüncü sırada yer aldığı açıklandı.

CHP'liler burada da sayıma itiraz etti. Sabaha kadar tekrar yapılan sayımda CHP'li Muhammet Şaşmaz'ın 7 bin 294 oy ile seçimi kazandığı, Ak Partili Süleyman Camuzcuoğlu'nun 7 bin 282 oy aldığı, MHP'li Sedat Yılmaz'ın 7 bin 210 oy ile seçimi kaybettiği açıklandı. Dalaman'da da AK Parti ve MHP'nin sayıma itiraz edebileceği kaydedildi.

Öte yandan dün gerginliğin yaşandığı Yatağan İlçesi'nde seçimi, tekrar yapılan sayımın ardından CHP'li Hasan Haşmet Işık'ın kazandığı bildirildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim