• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İthib Başkanı Gülle, Çocuk İşçi İddialarına Cevap Verdi

İthib Başkanı Gülle, Çocuk İşçi İddialarına Cevap Verdi
İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, çocuk işçi iddialarına yönelik "Bu tür iddialar 90'larda kaldı. Türkiye bu konuları çoktan aştı" dedi.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, çocuk işçi iddialarına yönelik "Bu tür iddialar 90'larda kaldı. Türkiye bu konuları çoktan aştı" dedi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türk tekstil sektörünün son zamanlarda bir karalama kampanyası ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Üretici firmaların Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin haberlerin Türkiye'ye karşı yapılmış planlı operasyonun parçası olduğunu savunan Gülle, "Bu tür iddialar 90'lı yıllarda kaldı. Türkiye bu konuları çoktan aştı. Türk tekstil sektörü Avrupa Birliği'nin ikinci büyük üreticisi konumda. Biz buralara gelmek için son derece gelişmiş teknolojilere yatırımlar yaptık, işyerlerimizde İLO kurallarını çok sıkı bir şeklide uyguladık. Dünya standartlarında, kaliteli ürünler ürettiğimiz için AB bizi tercih ediyor. Ucuz işçi çalıştırdığımız için değil. Hal böyle iken ortaya atılan haberler tam bir karalama kampanyasıdır" dedi.

Türk firmalarının üretim yaptığı global markaların da tedarikçilerini çok sıkı bir denetime tabi tuttuğunu da hatırlatan İTHİB Başkanı İsmail Gülle, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu haberin doğru olduğuna inanmıyoruz. Kasıtlı ve belli bir amaca hizmet ettiği görüşündeyiz. Adı geçen firmalar da dünyanın sayılı markaları, onların böyle bir üretime sıcak bakmayacağına inanıyoruz. Global markalar ile iç içe çalışan sektörümüzde Elektrik prizinin yerden yüksekliği bile kurallara göre dizayn edilirken, kayıt dışı ve çocuk işçi çalıştırdığı iddiaları ile karşı karşıya kalmak son derece üzücü. Geçmişte de böyle karalama kampanyaları ile karşı karşıya kaldık. Ancak doğru olmadığı ortada ki Türkiye AB'nin ikinci en büyük üreticisi oldu".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim