• BIST 9548.09
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5556
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu
Şişli'de 3 gündür park halinde olan bir otomobilim motor kısmına giren 3 yavru kedi itfaiye ekiplerinin hummalı çalışması sonucu kurtarıldı.

Şişli'de 3 gündür park halinde olan bir otomobilim motor kısmına giren 3 yavru kedi itfaiye ekiplerinin hummalı çalışması sonucu kurtarıldı. Otomobilin motor kısmına ulaşamayan ekipler, önce çekici yardımıyla aracı kaldırdı ardından yavru kedileri kurtarması sonucu mahalleliden büyük alkış aldı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Şişli Bozkurt Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 gün önce 5 yavru kedi ve annesi, Kıvanç Tatlıtuğ, Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Burcu Esmersoy gibi ünlülerin eğitmenliğini yapan bütünsel beslenme uzmanı, spor eğitmeni ve yaşam koçu Karen Hill'in penceresinin önüne koyduğu yastıklara geldi. Yastıkta 3 gün boyunca duran anne kedinin yere düşmesi üzerine anne kedi yavrularını alarak otomobilin altına girdi. Yoğun çabası sonrasında sadece 1 kedinin kendiliğinde dışarıya çıkması sonrasında diğer kedileri otomobilin altından çıkartamayan Hill, motorun çalıştırılacağını düşünerek camına, "Dikkat, plakanızın altında, arabanın içinde kedi yavruları var. Kaputu açın" yazılı bir not bıraktı. Ancak otomobilin sahibinin 3 gündür gelmemesi üzerine Hill çareyi itfaiye ekiplerini aramakta buldu.

KEDİLERİ KURTARABİLMEK İÇİN TRAFİK ÇEKİCİSİ ÇAĞRILDI

Hill'in ihbarı üzerine olay yerine gelen Beyoğlu itfaiyesine bağlı ekipler önce normal yollarla kedileri çıkartmaya çalıştı. Kedilerin çıkmaması üzerine ekipler bu seferde oksijen tüpünden çıkan ses ile kedileri çıkartmayı denedi. Ancak ekipler ne yaptıysa kedileri otomobilin içerisinden çıkartamadı. Ekipler bunun üzerine polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri de otomobili kaldırabilmek için trafik çekici çağırdı. Çevredeki vatandaşlar ise olanı biteni şaşkın bakışlarla izledi.

MAHALLELİ SICAK YER HAZIRLADI, İTFAİYE ERLERİ ELLERİYLE BESLEDİ

Çekici beklenildiği sırada ise kendiliğinden motordan çıkan yavru kedi için mahalleli kutu içerisinde sıcak bir yer hazırladı. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar elleriyle besledi. Bir süre sonra olay yerine trafik çekicisi geldi. Otomobilin 4 lastiğine bağlanılan halatlarla yukarıya kaldırılması sonrasında itfaiye ekipleri aracın altına girdi. İtfaiye ekipleri, fener yardımıyla otomobilin altındaki bölmeye giren kedileri teker teker kurtardı. Ekipler, gösterdikleri hummalı çalışmasından ötürü mahalleliden büyük alkış aldı.

"KORKTUN MU SEN?" DİYEREK KEDİLERİN BAŞINI OKŞADI

Otomobilin altından kurtarılan kediler mahalleliye teslim edildi. Kedileri teslim alan gençler onları, "Korktun mu sen" diyerek başlarını okşadı. Kedilerin kurtarılması için ihbarda bulunan ve 4 yıl önce spor hocası eşi Tony Hill ile birlikte yaşadığı ABD'den Türkiye'ye dönen bütünsel beslenme uzmanı, spor eğitmeni ve yaşam koçu Karen Hill, "5-6 gün önce 5 tane yavru ve annesi penceremin önüne koyduğum yastıklara geldiler. Orada 3 gün kaldılar, ardından 1 tanesi yere düştü. Yere düşen kedi yastıktaki kedilerini alarak arabanın altına getirdi. Oradan da aracın içerisine girdiler. Araç 3 gündür burada ve oynamamış vaziyette, biz motoru çalıştıracaklar ve içinde ölecekler diye çok korktuk. Bundan dolayı not bıraktık ama meğerse sahibi ortada yok" dedi.

Mahalleli tarafından sahiplenilen kediler şimdi sıcak yuvalarına götürüldü.

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Sıradışı Kedi Kurtarma Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim