• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

İtfaiyecilerin eğitim maratonu

İtfaiyecilerin eğitim maratonu
Adana'da yangın, trafik kazaları, doğal afetler başta olmak üzere çeşitli olaylarda çok sayıda insanı yaşama döndüren, zor durumda kalan hayvanların...

Adana'da yangın, trafik kazaları, doğal afetler başta olmak üzere çeşitli olaylarda çok sayıda insanı yaşama döndüren, zor durumda kalan hayvanların yardımına koşan Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri, 7'den 70'e vatandaşların bilinçlenmesi için eğitim maratonu başlattı. Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda 9 ilçede yürütülen çalışmada itfaiye görevlileri, önleyici tedbirler, yangına müdahale çeşitleri, yangın türleri, yangın söndürme cihazları ve yangında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verip, tatbikatlar yaptı.

5 günde 1112 kişiye eğitim

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Destek ve Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli uzman itfaiyeciler, Seyhan, Kozan, Ceyhan, Pozantı, Sarıçam, Karaisalı, Çukurova, Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde 16-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen 5 günlük çalışmada bin 112 kişiye eğitim seminerleri verdi. İlkokul, ortaokul, lise, rehabilitasyon merkezi, akaryakıt istasyonu, kahvehane, kaymakamlık, müftülük ve kurumsal şirketleri ziyaret eden itfaiye görevlileri, yangınların çıkış nedenleri, önleyici davranışlar ve tedbirler, yangın sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Teorik eğitimin ardından yapılan tatbikatlarda vatandaşlar yangın söndürme cihazlarıyla alevlere müdahale ederek, tecrübe sahibi oldu.

Yangında neler yapmalı?

Okullardaki eğitim çalışmalarında öğrencilere ücretsiz 110 itfaiye ihbar hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda uyaran itfaiye görevlileri, yangın durumunda ilk müdahalede başarısız olunması halinde alevlerin oksijenle temasını azaltmak için kapıları ve pencereleri kapatıp, yangının olduğu binayı terk etmelerini istedi. Yangının başladığı yerde kapıların kilitlenmemesine dikkat edilmesinin altını çizen itfaiyeciler, 110 numaralı telefonu arayıp, itfaiyeye ihbarda bulunulmasının şart olduğunu anlattı. Eğitmen itfaiyeciler, yangının olduğu yerin adresinin tam ve doğru olarak verilmesinin, yangın türünün bildirilmesinin büyük önem taşıdığını aktardı. Olay yerinde yanıcı, parlayıcı, patlayıcı madde olup olmadığı konusunda da bilgi verilmesinin itfaiyecilerin kendi güvenliklerini sağlaması açısından da büyük önem taşıdığını bildirdi.

İtfaiyecilerin eğitim maratonu

İtfaiyecilerin eğitim maratonu

İtfaiyecilerin eğitim maratonu

İtfaiyecilerin eğitim maratonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim