• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İtfaiye Okulların Yangın Güvenliğini Denetledi

İtfaiye Okulların Yangın Güvenliğini Denetledi
Kocaeli İtfaiyesi, "Kocaeli'nin yangın güvenliğinin denetlenmesi" projesi kapsamında tüm resmi okulları inceleme yaptı.

Kocaeli İtfaiyesi, "Kocaeli'nin yangın güvenliğinin denetlenmesi" projesi kapsamında tüm resmi okulları inceleme yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine tüm okullarda yangın güvenliği denetlemesi yaptı. İtfaiye ekipleri, Kocaeli'deki 891 resmi ilkokul, ortaokul, lise ve engelli eğitim okullarında yangın güvenlik tedbirlerini inceledi. İncelemeler, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan mühendislik ve itfaiyecilik dallarından teknik personelden oluşturulan denetim ekiplerince gerçekleştirildi.

İncelemelerde; yangın güvenlik tedbirlerinin yeterli olup olmadığı, yeterli ise aktif olup-olmadığı ve yaptırılması gereken bakım-ölçüm işlemlerinin düzenli biçimde yapılıp-yapılmadığı değerlendirildi. Altı ayda tamamlanan incelemede, eksik olduğu tespit edilen hususlar, her okul için ayrı düzenlenen listeler halinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi ve bu eksikliklerin kısa zamanda giderilmesi istendi.

2014 yılında başlanan "Kocaeli'nin tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliğinin denetlenmesi" projesi, İtfaiye Dairesi Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü'nce oluşturulan ekipler tarafından yürütüldü. Yapılan denetim planına göre ilk önce kentte bulunan tüm sağlık tesislerinde çalışma yapıldı. Bugüne kadar sırasıyla konaklama tesisleri, toplanma ve ticaret amaçlı tesisler, özel eğitim-öğretim tesisleri ile Kocaeli Üniversitesi'nin tüm binalarının, inceleme ve denetimleri tamamlandı.

Denetim amacıyla tesis ve işletmelere gerçekleştirilen ziyaretlerle öncelikle ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu hizmette bilgilendirici ve eğitsel yaklaşım uygulanıyor. Belirlenen eksikler varsa, tamamlanması için süreler veriliyor. Tanınan süre sonunda eksikliklerini gidermeyen işyerleri hakkında yasal işlem başlatılıyor.

Bu denetimlerin sağlıklı biçimde yürütülebilmesine azami derecede önem veren itfaiye denetim ekipleri, öncelikle hummalı bir çalışma ile kentin denetim kapsamına alınacak tesislerinin envanterini çıkarttı. Bu envanter çalışması, itfaiye arşivine ek olarak, ilçe belediyelerinin, ticaret, sanayi ve esnaf-sanatkar odalarının, organize sanayi bölge müdürlüklerinin arşivleri de eş zamanlı olarak taranmak suretiyle gerçekleştirildi. Bu çalışmanın sonunda her bir tesise özel kimlik dosyaları açıldı. Dosyalar, tesis ve işletmelerin yer aldığı ilçelerin adlarını taşıyan özel arşiv dolaplarına yerleştirilerek sürekli güncellenmesi sağlanıyor.

Tesis ve işletmelerde yapılan denetimlerde, fiziki tedbirlerin yanında, çalışan personelin bilgisi de inceleniyor. Personelin işyerindeki mevcut yangın tedbirlerinin neler olduğu ve nasıl faaliyete geçirebileceği, acil durum ortaya çıkması halinde ne yapması gerektiği konularında eğitilmiş olması ve tatbikatlarla bu eğitimleri pekiştirmiş olması da isteniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim