• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İtfaiye eri çocuklarını kurtaramadı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde çıkan yangında ölen 2 çocuğun babalarının itfaiye eri olduğu ve evinde çıkan yangına kendisinin de müdahale ettiği ortaya çıktı
Kozaklı Belediyesi İtfaiyesinde görevli Durak Sola, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabah 08.30'da işe gittiğini ve başka bir itfaiye aracının kaybolan malzemesini aradıkları sırada mesai arkadaşlarının kendisine evinin yandığı haberini verdiklerini söyledi. İtfaiye aracıyla evine geldiğinde gördüğü manzara karşısında şok yaşadığını dile getiren Sola, "Kendi evimi söndürmeye geldim ancak ev çoktan yanmıştı. İki çocuğumu kurtaramadım. İkisinin de cenazelerini aldım. Olayın nasıl olduğunu tam bilmiyorum" diye konuştu. Olayda ölen çocuklarının evin en köşesindeki odalarında bilgisayarda oyun oynadıklarını belirten Sola, "Hemen yanlarında bizim yatak odamız vardı. Yangın orada çıkmış. Evin çatısının da kara örtü (samanla karışık toprak) olması nedeniyle içten içe yanarak çocukları zehirlemiş. İki çocukta da hiç yanık yok. Dumandan zehirlenmişler. Eşim Yeliz ve 12 yaşındaki oğlum Oğuzhan annesiyle birlikte dış kapıya yakın olan odada televizyona bakıyormuş. Eşim midesinden rahatsız olduğu için kanepeye uzanmış. Yangını o da çok sonradan farketmiş. Duman onu da etkilemiş. Çocukları kurtarmak için camları kırmaya çalışmış o sırada kolları kesilmiş. Onu da hastaneye kaldırdık. Şimdi hastanede" diye konuştu.
      
Eve geldiklerinde çok yoğun bir duman olduğunu ve taktıkları maskelerin bile tıkandığını ve bir süre eve giremediklerini anlatan Sola, "Daha sonra camı kırarak çocukların bulunduğu odaya girdim. İtfaiyenin sıktığı sudan dolayı odanın içi su dolmuştu. Çocuklarımı suyun içinden kendi ellerimle çıkardım. Çıkardığımda ikisi de kucağımda yaşıyordu. Hastaneye giderken öldüler" diyerek ağladı.  Mahalle sakinleri de evin yanmaya başladığını fark ettiklerinde yoğun duman nedeniyle içeri giremediklerini söyledi.  
 
untitled-7.20130901200206.jpg 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim