• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İtalyan Ayakkabılar ile Ayağımızdaki şıklık

İtalyan Ayakkabılar ile Ayağımızdaki şıklık
Tarih boyunca ayakkabılarımız daima bilincimizde önemli bir yer edinmiştir. İspanyol mağaralarının duvarları, M.Ö. 10.000'de boyalı paslı tüylü torbalarla ayakları olan figürleri göstermektedir.

Ayakkabılar, Plato'ya, sempozyumda insanın yaratılışını tarif ettiğinde simüle olmasına bile ilham kaynağı olmuştu. italyan ayakkabı tasarımcıları bir ayakkabı yaptığında garip, büyü tarzı bir yöntem uygulayan bir sihirbaz gibidirler. Bir ayakkabı için 2.000 dolar harcama ihtimali mantıklı görünebilir, ancak aynı şekilde bir sandalyeye eklenen fiyat anlamını yitirmiş gibi görünüyor.

Belki de sandalye seçimi beynin sol tarafına aitken, ayakkabılar müzik, fantezi ve hislerin yaşadığı sağ yarıküreye ait olduğu içindir. Çünkü istediği ayakkabıyı gören bir kadın her zaman onu satın almanın bir yolunu bulacaktır.

Kadınlar için ayakkabıların yeri her zaman ayrıdır

Daha yakın zamanlarda, seri üretimler ayakkabıları yaygınlaştırdığında makul bir maliyetle yüksek kaliteli ayakkabı üretilmeye başlandı. Ve şimdi insanlar, özellikle de kadınlar, herkesin fark ettiği ama hiç kimsenin açıklayamadığı bir tutkuyla ayakkabıları seviyor. Bir gucci ayakkabı erkek devi ayakkabı satışını yaparken, dokuz saniyede bir, her biri bitene kadar bir çift ayakkabı satılıyor. Sitenin yönetmeni bu ayakkabıların maliyetinin en az 500 doları bulmasına rağmen sitede en çok satılan ürün olduğunu söylüyor.

Kadınlar gerçekten bilgisayarlarının başında oturuyor ve ayakkabı konusunda delice ürün kovalıyorlar. Bu sadece tasarım ayakkabıları için geçerli değil. Her sene ABD'de satılan 40 milyar dolarlık ayakkabının %70'ını kadın ayakkabıları oluşturmaktadır. Hatta çoğu kadın "evim yanıyorsa kapmak kapıp kurtarmayı düşüneceğim ilk şey ayakkabılarım olur" diyor.

İtalyan ayakkabılarını özel kılan Venedik’in masalsı yapısıdır

Herkes Venedik'in saray ve kanal gibi zenginliklerini görmek için can atar. Moncler mot modelleri italya menşeli önemli modellerdir. Bizanten süslemeler ve kemerli pencere çerçeveleri, pırıl pırıl kapıları ile turistlere ilham kaynağı olan bu yerde dünyanın en ünlü moncler mont ustaları ve markaları da mevcuttur.  

Birçok açıdan,moncler mont fiyatları da şehir hayal gibi tasvir edilen, dünyadaki başka hiçbir şehre benzemeyen ancak son derece gerçek bir ruha sahiptir. Bu atmosfer şüphesiz ki tasarımcılara da ilham kaynağı olmuştur. Suyun süslü yansımaları, şafak vakti karanlık ya da gün batımında parlak, zamanlara meydan okuyan bu yüzyılların eski binalarına ve yeni eşyalarına cazibe katıyor.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim