• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İtalya'da Prandelli ve Galatasaray rüzgarı

İtalya'da Prandelli ve Galatasaray rüzgarı
İtalya Milli takımı teknik direktörü Cesare Prandelli'nin Galatasaray'a transfer olmasının ardından,İtalya'da Dünya Kupası'nda alınan kötü sonuçları gölgede bıraktı.

İtalya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki kötü performansından sonra istifa eden Prandelli'nin Galatasaray'ın başına geçmesi  İtalyan medyasında geniş yer buldu. Gazeteler İtalyan hocanın sadece 9 gün işsiz kaldığının altını çizerken Galatasaray’ın ABD çalıştırıcısı Jurgen Klinsmann’ın olumsuz yanıt vermesi sonrası Prandelli'ye teklif götürüldüğünü de yazdı. 

PRANDELLI MANCINI İLE GÖRÜŞTÜ

Prandelli’nin teklifi aldıktan sonra Roberto Mancini ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve eski hocanın kendisine “Harika bir kente gidiyorsun. Tadını çıkart ancak korkunç trafiğine alışmaya çalış” dediği öğrenildi. Mancini’nin ayrıca sarı kırmızılı camiada çok sevilen eski kaleci Claudio Tafferel’in kulüpte kalmasını ısrarda önerdiği de medyaya yansıdı. Prandelli’nin sıcak baktığı Eto’o nun transferi için Galatasaray’ın ilk girişimi yaptığı da belirtildi.

ETO'O İLE ÇALIŞMAK İSTİYOR

Prandelli’nin Galatasaray'a öne sürdüğü şartlar ilse şu şekilde sıralandı:

* Kendi ekibinini getirecek... (Yardımcısı Gabriele Pin, Kondisyoner Giambattista Venturati, teknik danışman Renzo Casellato ve kaleci antrenörü Vincenzo di Palma artı Claudio Taffarel ve Tomas Ujfalusi yerel  teknik ve sportif yardımcıların olacak)
* Her sezon için 4.5 Milyon Euro. Üç yıllık sözleşme
* Lig Şampiyonluğu primi 500 bin Euro
* Şampiyonlar Liginde çeyrek finale kalma primi 500 bin Euro
* Vergileri Galatasaray üstlenecek.
* Boğazda lüks bir villa
* İki dört çeker araç
* İtalya’ya çok gidiş dönüşlü uçak bileti
* Beğendiği en az iki futbolcunun transferi. ( Rhodolfo ilk isim )

İTALYAN MEDYASINDAN PRANDELLİ BAŞLIKLARI

La Gazzetta dello Sport: “Cesare Türk oldu. Prandelli “Okey” dedi. Pazartesi günü iş başında. Kendisini lüks bir Galatasaray bekliyor. Milli takımda kazandığının üç mislini alacak. Tarihi yenilgiden 13 gün sonra imza atacak. Vergilerini bile Türk takımı ödeyecek”

Corriere dello Sport: “Prandelli yoluna Galatasaray’da devam edecek. Maracana’da Dünya Kupası finalini oynamayı düşlerken Türk Telekom Arena şimdi kendisini bekliyor. Prandelli dönemi Pazartesi günü Florya tesislerinde başlayacak, Mancini ile telefonda konuştuktan sonra ikna oldu. Elinde nefis bir Muslera – Sneijder – Melo –Burak Yılmaz Pokeri var. Buna Eto'o da eklenebilir”

İl Messaggero: “Prendelli işi, Türk işi” Cesare Dünya Kupasında ki düş kırıklığını unutmak için Boğazı seçti. Bu güzel ve maddi bir kaçış. Yılda 4.5 Milyon Euro alarak İtalya Milli takımdaki değerini üçe katlayacak. Roberto Mancini kendisine “Git seni olağanüstü bir taraftar bekliyor” demiş”

La Repubblica: “Prandelli artık Türk oluyor. Başkan Ünal Aysal’a göre Prandelli ile lig şampiyonluğu çok kolay. Sadece 9 gün işsiz kaldı değerini üçe katladı. Bu arada değeri düşen Balotelli neden peşinden gitmesin?”

Corriere della Sera: “Dünya Kupası fiyaskosu sonrası Balotelli’nin değerini düştü  Cesare Prandelli’nin ki üçe katlandı. Klinsmann hayır deyince Prandelli işi kaptı. Galatasaray’ın eski çalıştırıcısı Roberto Mancini kendisini Türklere ve İstanbul’a övgüler yağdırarak gitmesi için teşvik etti. Kendi ekibini götürecek. Deneyimli Taffarel’den faydalanacak”

Libero: “Dünya Kupası suçlusu Prandelli Türkiye’ye sığındı. Tam Türk işi oldu.  İtalyan Federasyonu istifasını ve başka bir ülkeye kaçacağını Brezilya’ya gitmeden biliyordu. Mancini ön ayak oldu.”

İl Giornale: “Brezilya faktörü. Prandelli Galatasaray’a antrenör oldu. İtalya’da kazandığının üç mislini alacak. Roberto Mancini’nin mirasına konacak. Muslera, Melo gibi Fiorentina’dan eski oyuncuları ile buluşacak.”

RAI TV: “Prandelli Dünya Kupası fiyaskosunu çabuk geçiştirdi ve rotasının Türkiye’ye çevirdi. Çok büyük paralar alacak. Galatasaray’da başarılı olursa büyük primler kendisini bekleyecek.”

    

        

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim