• BIST 9548.09
  • Altın 2489.469
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.5482
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

İtalya'da gözaltına alınan Türk mürettebatın isimlerine Deniz Haber Ajansı ulaştı

İtalya'da gözaltına alınan Türk mürettebatın isimlerine Deniz Haber Ajansı ulaştı
İtalyan polisi, Sicilya açıklarında seyreden Türk bayraklı bir gemiye baskın düzenledi.Gemide yapılan aramada 12 ton uyuşturucu ele geçirildi. Gemide gözaltına alınan 10 Türk denizcinin ismine Deniz Haber Ajansı ulaştı.
Sicilya açıklarında uyuşturucu yükü ile yakalanan, Türk bayraklı M/V MERYEM isimli gemi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Gemide yapılan aramada 12 ton uyuşturucu ele geçirilirken, gözaltına alınan 10 Türk mürettebatın isimleri belli oldu.

İtalyan polisi ve Türk interpolünün ortak operasyonu ile Türk bayraklı M/V Meryem adlı kargo gemisinde Sicilya boğazında 12 ton uyuşturucu ele geçirirken, gemi mürettebatı 10 Türk vatandaşının isimlerine Deniz Haber Ajansı ulaştı. Yakalanan uyuşturucunun değeri yaklaşık 40 milyon euro olarak tahmin edilirken, Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre, 200 balya olarak ele geçirilen uyuşturucunun Avrupa'ya sevk edildiği belirtildi.

İtalyan polisinin, Türk interpolü ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde geminin yakalandığı belirtildi. 12 ton uyuşturucu ile yakalanan geminin M/V Meryem adlı bir kargo gemisi olduğu belirtildi. Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, gemi sahibinin halen Yunanistan'da başka bir suçtan tutuklu olduğu öğrenildi. 

Fas'tan hareket eden gemi uluslararası sularda yakalandı ve Palermo Limanı'na getirildi. Gemideki 10 denizci gözaltına alındı. Operasyonun Türk, Fransız, Mısır, İspanyol, Fas ve Europol tarafından ortak gerçekleştirildiği duyuruldu. Gözaltına alınan Türk denizcilerin kimlik bilgilerine Deniz Haber Ajansı ulaştı. Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı belgede  gemi kaptanı olarak Oğuz Özgür Aycan adlı denizcinin ismi geçiyor.  İtalya'da gözaltına alınan 10 Türk denizcinin isimleri şöyle: 

Oğuz Özgür Aycan

Musa Uzun

M. Hakan Sınmaz

Hüseyin Tos

Mahmut Çakır

Ramazan Uzun

Mustafa Yüksel

Semih Demirkol

Birol Şener

Hakan Kuşçu

meryem_gemisinin_murettabati_deniz_haber_ajansi_670.jpg

Haber:  Tarkan Biricik / Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim