• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

İtalya Yolcusu Öğrencilerden Başkan Özaltu’na Ziyaret

İtalya Yolcusu Öğrencilerden Başkan Özaltu’na Ziyaret
Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında İtalya'ya gidecek lise öğrencileri Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında İtalya'ya gidecek lise öğrencileri Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Hazırladıkları "Avrupa ülkelerinde makine ekipmanlarının CNC Torna tezgahlarındaki imalat sürecinde yenilikçi yaklaşımlar" adlı "Erasmus+Leonardo Da Vinci-Vet Learner and Staff Mobility-Ka1" Projesi kabul gören Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler, Makine Teknolojisi Alanı Öğretmeni Hüseyin Karabacak'la birlikte Belediye Başkanı Murat Özaltun'u makamında ziyaret etti. Karabacak, AB'den kabul gören projeleri ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunurken 17 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Okul Müdürü Selçuk Akgül ve 7 öğrencisiyle birlikte 2 hafta süreyle proje kapsamında İtalya'da olacaklarını söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Türkiye'nin ülke olarak son dönemde her alanda yaptığı başarılı atılımlara dikkat çekti. Geçmişte Avrupa'nın hep gözlerde büyütüldüğüne işaret eden Özaltun, "Avrupa'nın aslında gözümüzde büyütülmeyeceğini oraya gidince öğrencilerimiz görecekler. Onların tek farkı yapılaşma konusunda, onlardan öğrenebileceğimiz şeyler olabilir ama onlar 50 yıl öncesinden planlamışlar. O yüzden şehri yapılaşma konusunda çok fazla tadilat yapılmıyor fakat teknolojide biz onlardan çok çok gerilerde değiliz. Belki de birçok konuda ülke olarak onların önündeyiz. Bunu zaten gidince birebir de göreceksiniz" diye konuştu.

Kendisinin de meslek lisesi bölümünden mezun bir öğrenci olduğunu ve liseli konuklarına çeşitli tavsiyelerde bulunan Özaltun, teknolojide ülkenin geldiği noktaya dikkat çekerek, "Önemli olan şu; her ne yaparsanız yapın, hangi bölümü okursanız okuyun okuduğunuz bölümden zevk almanız, yaptığınız işten zevk almanız gerekiyor başarılı olmak istiyorsanız. Dolayısıyla gitmiş olduğunuz ülkelerde bakın ve görün, onların bizden tek farkı, yapmış oldukları işi severek yapıyorlar. Aslında çok bir fark yok aramızda. Sadece onları gözümüzde çok çok ama çok büyütüyoruz, buna gerek yok. Biz beynen, fikren ve zeka olarak onlardan çok daha fazla üstünüz. Allah'u Teala bize öyle bir zeka vermiş ki. Ama sadece kullanmasını biraz fazla beceremiyoruz. İnşallah onu da orda karşılaştırarak göreceksiniz. Bizim yurt dışına çıkışlarda veya ziyaretimize gelen öğrencilerimizle ilgili olarak katkı sağlayacağımız bir şey olursa her zaman seve seve yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Özaltun, ziyaretinin sonunda konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim