• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

İtalya EXPO 2016’yı 850 Metrekarelik Bahçesiyle Renklendirecek

İtalya EXPO 2016’yı 850 Metrekarelik Bahçesiyle Renklendirecek
EXPO 2016 Antalya'nın katılımcıları arasında yer alan İtalya, 850 metrekare alana inşa edeceği bahçe çalışmalarını sürdürüyor.

EXPO 2016 Antalya'nın katılımcıları arasında yer alan İtalya, 850 metrekare alana inşa edeceği bahçe çalışmalarını sürdürüyor. İtalya Ülke Komiseri Dr. Aniello Musella, kuracakları bahçede bitkilerin yanı sıra birçok etkinlik de olacağını belirterek, "Ünlü İtalyan yönetmenlerin film gösterimleri de olacak, konferans ve atölye çalışmaları da olacak. Ama tüm bunların yanında İtalya'nın tipik yiyecekleri olan pizza, makarna ve kahveyi de tatma şansı bulacaklar" dedi.

Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'da açılış için geri sayım sürerken, sergi alanı içerisinde pavilyon açacak ve bahçe kuracak olan ülkelerde heyecan dorukta. İtalya pavilyonunda da çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Müdürü ve İtalya Ülke Komiseri Dr. Aniello Musella, çalışmaları yürüten teknik ekipten bilgi aldı.

Çalışmaların hızla ilerlediğini ve İtalya Bahçesi'ni 22 Nisan'daki açılışa hazır hale getireceklerini söyleyen Dr. Musella, bahçenin konseptinin ve projesinin ünlü İtalyan peyzaj mimarı Giuseppe Lunardini tarafından hazırlandığını, İtalyan mimar Marco Servalli tarafından ise tasarladığını söyledi. Dr. Musella, "Pavilyonun dizaynı çok basit ama son derece İtalyan tarzını yansıtıyor. Birçok aktivite olacak onları organize ediyoruz. Bahçe, pavilyonun en önemli parçası. Pavilyonun içerisinde ise birçok etkinlik olacak" dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN İNTERAKTİF OYUNLAR OLACAK

İtalya, EXPO 2016 Antalya kapsamında kuracağı bahçede, İtalyan uzmanlar tarafından hazırlanan eğitici, didaktik ve interaktif oyunlar ile çocukları konuk etmeye hazırlanıyor. Bahçeyi ziyaret edecek çocuklar ve aileler yürüyüş parkurlarında bahçe haritalarıyla birlikte, bitki ve ağaç türleri ile ilgili bilgiler edinebilecek.

İtalya Ülke Komiser Dr. Aniello Musella pavilyonda 130 metrekarelik bir etkinlik alanı yer alacağını belirterek şunları söyledi:

"Çocuklar için film gösterimleri olacak, çünkü burada çocuklar odak noktası. Ünlü İtalyan yönetmenlerin film gösterimleri de olacak. Konferans ve atölye çalışmaları da olacak ama tüm bunların yanında İtalya'nın tipik yiyecekleri olan pizza, makarna ve kahveyi de tatma şansı bulacaklar. Çocuklar içinse çikolata olacak. Çocukların dışında üniversiteden gençlere de rehberler eşliğinde İtalya'yı daha yakından tanımalarını sağlayacak geziler düzenleyeceğiz."

"TÜM BİTKİLER İTALYA'DAN GETİRİLDİ"

EXPO 2016 Antalya'ya aralarında servi ağacı, limon ağacı, begonya ve gül çeşitlerinden oluşan yüzde yüz İtalyan bitki ve çiçekleriyle katılacaklarını söyleyen Dr. Musella, "Bitkiler dahil herşeyi İtalya'dan getirdik. İtalya'da bulunan derneklerle bu konuda uzun tartışmalar yaptık. Bu projede yer alacak bütün bitkileri İtalya'da kendi yetiştikleri alanlardan getirdik. Mesela Toskana, Sicilya gibi bitki üretimi için çok önemli merkezler var, buralardan getirdik. Şu anda da dikimi devam ediyor" dedi.

İtalya EXPO 2016’yı 850 Metrekarelik Bahçesiyle Renklendirecek

İtalya EXPO 2016’yı 850 Metrekarelik Bahçesiyle Renklendirecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim