• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni Kosova’da

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni Kosova’da
Günübirlik ziyaret için Kosova'ya gelen İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Priştine'de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi...

Günübirlik ziyaret için Kosova'ya gelen İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Priştine'de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi ile bir araya geldi.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Kosova'ya günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Gentiloni, Priştine'de Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi ile görüştü. Başbakanlık binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliğinin daha ileriye taşınması imkanları ele alındı.

Kosova Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi'nin görüşme sırasında konuk Bakan Gentiloni'ye, Kosova'nın Avrupa Birliği (AB) ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nı imzalaması ve vize muafiyeti yönünde açıklanan rapor gibi olumlu gelişmeler hakkında bilgi verdi. Thaçi'nin, Kosova vatandaşlarına AB tarafından uygulanan vize rejiminin kaldırılması kararının gelecek yılın başlarında alınması beklentisi içinde olduklarını anımsattı.

Hashim Thaçi, Kosova'nın bölgede istikrar unsuru olduğunu ve komşularıyla diyalog siyasetini takip ettiğini belirtti. Kosova Meclisi'ndeki gelişmelere de değinen Thaçi, "Kosova gerçeği, mecliste göz yaşartıcı gazdan ibaret değildir. Brüksel anlaşmaları, gereksinim duyulmayan erken seçimler için muhalefet tarafından bahane olarak kullanılmaktadır" ifadesini kullandı.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'nin görüşmede ülkesinin AB ile Kosova arasındaki ilişkilerin dinamiğini ve Kosova'nın uluslararası kurum ve örgütlere üyeliğini de destekledi.

Görüşmenin ardından bakanlar basın açıklaması yapmadı.

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni Kosova’da

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni Kosova’da

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni Kosova’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim