• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

'İşveren önlemini almalı, işçinin bilincini artırmalıdır'

'İşveren önlemini almalı, işçinin bilincini artırmalıdır'
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Maden Mühendisleri Odası yeni yönetimi ile basın toplantısı düzenledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Maden Mühendisleri Odası yeni yönetimi ile basın toplantısı düzenledi. Yeni Başkan Necdet Canbulat, toplantıda son günlerde yaşanan iş kazalarına dikkat çekti. Canbulat, "İşveren önlemini almalı, işçinin bilincini artırmalıdır." dedi.

Maden Mühendisleri odasında gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Necdet Canbulat ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve oda çalışanları katıldı. Canbulat yeni yönetimi tanıttıktan sonra son günlerde meydana gelen iş kazalarına vurgu yaptı. Canbulat ilk olarak konuşmasında Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, Ereğli Temsilcilik Kurulu yeni yönetimini 25 Mayıs 2016 tarihinde atamıştır. Temsilcilik Kurulu 31 Mart 2016 tarihinde yaptığı toplantıda görev dağılımı yapmıştır." dedi.

Canbulat iş kazaları ile ilgili olarak konuşmasında iş verenlerin gerekli önlemleri almalarını, bunun yanı sıra çalışanların iş güvnliği bilincinin arttırılması gerektiğini söyledi. Canbulat, şunları kaydetti: "Son günlerde bölgemizde yaşanan iş kazaları ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Zonguldak'ta geçen hafta bir inşaat da çalışan işçilerden biri yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Ayrıca, bölgemizde bulunan büyük bir sanayi kuruluşunda dün bir işçi azot gazı sebebi ile boğulma tehlikesi yaşadı ve ağır yaralandı. Şunu hatırlatmak isterim ki hiç bir iş kazası tesadüfi değildir. Bütün iş kazaları gerekli tedbirler alınarak önlenebilir. Eğer bir işletmede büyük ölçekte bir iş kazası yaşanıyorsa, bu iş kazasının oluşumunda mutlaka ihmal veya insan hatası vardır. İşletmelerde güvenli çalışma ortamının oluşturulması için işverenler gerekli önlemleri almalı, bunun yanı sıra çalışanlarının iş güvenliği bilincini arttırmalıdır."Cihan

'İşveren önlemini almalı, işçinin bilincini artırmalıdır'

'İşveren önlemini almalı, işçinin bilincini artırmalıdır'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim