• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

İşveren İle İşçi Arasına “Kariyer” Köprüsü

İşveren İle İşçi Arasına “Kariyer” Köprüsü
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı, işveren ile iş arayanı bir araya getirmek amacıyla başlattığı "AOSB Kariyer" uygulamasıyla,...

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı, işveren ile iş arayanı bir araya getirmek amacıyla başlattığı "AOSB Kariyer" uygulamasıyla, organize sanayi bölgesindeki iş gücüne artı değer katmaya hazırlanıyor.

İş arayanların öz geçmişlerini oluşturup, kendilerine en uygun işi bulabilecekleri, işverenlerin ise çalışan ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekleri bu platform sayesinde, hem istihdamda hareketlilik sağlanacak hem de işçi bulma konusunda yaşanan zaman kaybının önüne geçilmiş olacak.

ELEMAN İHTİYACINA KALICI VE KESİN ÇÖZÜM

Sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini daha yakından takip edebilmek için Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen "Sanayici Memnuniyet Anketi"nde eleman arayışlarında harcanan uzun zaman ve emek, buna bağlı olarak yaşanan maddi kayıplar, üzerinde en çok durulan konuların başında geliyor. Bu konuda Bölge Başkanlığı'ndan aracı veya yardımcı olunması yönünde de çok talep alan AOSB Başkanlığı, bu soruna "AOSB Kariyer" ile kalıcı ve kesin çözüm getiriyor. Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürütülecek "AOSB Kariyer" projesiyle ilgili AOSB Müdürü Mustafa Keskin ile Türkiye İş Kurumu Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ODAĞINDA ARTI DEĞER OLAN BİR PLATFORM

"aosbkariyer.org", sanayicilerin çalışan ihtiyaçlarına yönelik ilan verdiği ve sistemde kayıtlı olan iş arayanların öz geçmişlerini görüntüleyebilecekleri bir insan kaynakları sitesi olarak hizmet verecek. Sistem, sadece Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayicilerin kullanımına açık olacak. "AOSB Kariyer" ile ilgili detaylı bilgi ve teknik destek ise hem AOSB Başkanlığı hem de İŞKUR OSB Şubesi tarafından sağlanacak.

İşveren ve iş arayan arasında iletişim köprüsü

Tek amacı istihdama katkı sağlamak ve sanayicilerin eleman ihtiyacını karşılamak olan bu uygulama, işveren ve iş arayan adaylar arasında sadece yönlendirme amaçlı bir sistem olarak faaliyet gösterecek. AOSB, herhangi bir anlaşmazlık, yanlış beyan gibi durumlarda taraf veya sorumlu olmayacak. Platform, tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek.

HEM İŞ ARAYAN HEM DE İŞVERENİN YÜZÜ GÜLECEK

AOSB'nin yaklaşık bir yıldır hazırlığını yaptığı "AOSB Kariyer" sanayicilerle birlikte iş arayanların da yüzünü güldürecek. İşveren ve iş arayanların buluşturulacağı bu sistem ile eleman bulma konusundaki beklentilerin sorunsuz karşılanması hedefleniyor. Sanayiciler, bu sistem sayesinde potansiyel adaylarını uzun zaman ve emek harcamadan bulabilecek.

İşçi bulma konusunda yaşanan zaman kaybını en aza indirerek, istihdamda büyüme yaratmayı da hedefleyen AOSB, bu platform sayesinde hem işverene hem de iş arayana büyük kolaylık sağlayacak. "AOSB Kariyer Projesi"yle; istenilen nitelikte aday bulunamaması ya da bölgesel olarak aday sayılarının yetersiz olması gibi ana problemlere çözüm getirilerek, istihdama da dolaylı yoldan katkı sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim