• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

İstiklal Marşı”nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Kutlaması

İstiklal Marşı”nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Kutlaması
Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın 95. yıl dönümü münasebetiyle...

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın 95. yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Kerem Yıldırım, açıklamasında işgalcilere karşı destansı direnişi ifade ettiği İstiklal Marşının 95 yıl önce bugün TBMM'de görülmemiş bir ilgiyle kabul edildiğini hatırlattı. Yıldırım, "12 Mart 1921, milletimizin İstiklal Marşı ile bütün emperyalistlere muhtıra verdiği tarih, silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır. İstiklal Marşı, bu milletin, tam manasıyla, kusursuz bir varoluş manifestosu evrensel bir istiklal, özgürlük, direniş bildirisidir. İstiklal Marşı, inancın, azmin yenilmezliğinin açık beyanıdır. Milletçe Ruhumuzu coşkun, heyecanlı bir dille ortaya koyan İstiklal Marşımız, akidevi, tarihi bağlantıları, tüm karakter ve değerleriyle millet benliğimizi yenilemiş, yeniden inşa etmiştir. "En kesif orduların dördü beşi" ile yüklendiği Osmanlının o karanlık, o umutsuz çözülme sürecinde milletimiz, peş peşe toprak kayıplarıyla birlikte bitmez tükenmez acılar, ızdıraplar yaşamıştır. Korkunun, çare ve çıkış arayışlarını iyice azalttığı bir sırada, milletin ruhunda harekete geçen varoluş kararlılığı adına Mehmet Akif, "Korkma!" diye haykırarak büyük bir cesareti alevlendirmiş, İstiklal Marşı Mecliste okunurken daha ilk kelimesinde bir alkış tufanı ile karşılık bulmuştur" İfadelerini kullandı. Yıldırım, mesajını "Tarihi ve kültürel değerlerimizle buluşmayı önemseyen Eğitim-Bir-Sen olarak, bu yıl, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılında, Mehmet Akif Ersoy'u, düzenlediğimiz uluslararası bir sempozyumla ata toprağı Arnavutluk'ta anıyoruz. Akif, savunduğu tevhidî düşünce ile her türlü etnik taassubu aşmış gerçek bir mütefekkir olarak bütün kardeş toplumların üzerinde birleşecekleri ortak bir değer ve şahsiyettir. Bu ortak değerin zamanları aşan aydınlatıcı kılavuzluğunda, "Allah bir daha yazdırmasın" diyerek hatırlattığı tarihin çetin süreçlerini İstiklal Marşındaki millî şuuru yitirmeksizin ve sürekli muhafaza ederek bugünlerin ve yarınların özgür, müreffeh Türkiye'sini hep birlikte inşa etmeliyiz. Bütün Milli Mücadele şehitlerimizi ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadeleri ile tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim