• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıl Dönümü
Toroslar Belediyesi tarafından, "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında, her yıl geleneksel...

Toroslar Belediyesi tarafından, "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında, her yıl geleneksel olarak düzenlediği, "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması" büyük ilgi gördü.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, ilkokul ve ortaokullardan 40 öğrencinin katılımıyla iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada, İstiklal Marşı'nı coşkulu ve en güzel okumak için büyük çaba gösteren öğrenciler, davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Türkçe öğretmelerinin oluşturduğu jüri üyeleri, yarışmacıları diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirdi. Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemekte oldukça zorlandığı yarışmada; İlkokul kategorisinde birinci Osmaniye İlkokulu'ndan Ahmet Faruk Alp, ikinci Yusuf Bayık İlkokulu'ndan Elif Altepe ve üçüncü ise Muhsin Yanpar İlkokulu'ndan Dilara Poyraz oldu. Ortaokul kategorisinde ise birinci Arpaçsakarlar Ortaokulu'ndan Huriye Emin Küçük, ikinci Çavuşlu Ortaokulu'ndan Sedanur Öz, üçüncü ise Abdulkadir Perşembe Vakfı Ortaokulu'ndan Ahmet Turan oldu. Birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere de çeyrek altının verildiği yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna takdim etti. Başkan Tuna, dereceye giren öğrencilere altın ödülünün yanı sıra birer de Türk bayrağı hediye ederken, jüri üyelerine de programa katılan protokol üyeleri ile birlikte birer plaket sundu.

İŞİTME ENGELLİLER İŞARET DİLİ İLE İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDU

Yarışmada ayrıca Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin oluşturduğu topluluk, İstiklal Marşı'nın ilk 3 kıtasını işaret dili ile okudu. Salondaki davetlilerin büyük beğenisini kazanan engelli öğrenciler, ayakta alkışlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düzenledikleri yarışma ile amaçlarının; öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek vatan ve bayrak sevgisini yaşatmak olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Tuna, "İstiklal Marşımızı anlamak için o güzel veciz ifadeleri yazan Mehmet Akif Ersoy'u çok iyi anlamak, irdelemek ve analiz etmek gerekir. Hakikaten mağrur, gururlu, o günün şartlarında verilen mücadeleleri en veciz, en sade ve en güzel ifadelerle özetlemiş çok özel bir insan. Hatta yarışmanın sonucunda ödül olmasına karşın kendisinin de ekonomik durumunun iyi olmamasına rağmen ödülü kabul etmeyip, kanun gereği ödülü almak mecburiyetinde kalan ama o parayı da kuruşuna dokunmadan bir yere bağış yapan bir insan. İşte bu güzel insanların sayesinde biz bu coğrafyada hür ve özgür yaşıyoruz" dedi.

İstiklal Marşı ile milletimizin sembolü olan bayrağımızın ve hürriyetin ne kadar anlamlı olduğunu ancak bu kadar güzel sözlerle ifade edilebileceğine vurgu yapan Tuna, şöyle devam etti; "Ülkenin dara düştüğü durumlarda bayrağın, İstiklal Marşı'nın, millet olma şuurunun ve milletin değerlerinin ne kadar öne çıktığını hep birlikte görüyoruz. Önce Çanakkale'de ardından da Türk milletinin bu coğrafyada var olma ya da yok olma mücadelesi şeklinde geçen Kurtuluş Savaşı'nı özetleyen ve her zaman için Türk milletinin hürriyetini önde tuttuğunu ifade eden İstiklal Marşımızı bize kazandıran çok değerli şahsiyeti rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu toprakları, Türkiye Cumhuriyeti'ni bize emanet eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, İstiklal Marşımızı bu kadar güzel yazan Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah Rabbim bu millete bir daha İstiklal Mücadelesi verdirmesin, İstiklal Marşı yazdırmasın. Kurulu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni milleti ve bayrağıyla bir bütün ilelebet bunu geleceğe taşımak ve gençliğe emanet etmekte bizim en asri görevimizdir. Omuzlarımızdaki yük ağır, bir sorumluluğumuzun olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenle Toroslar Belediyesi olarak bu özel gün ve haftaları önemle yapmaya çalışıyoruz."

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıl Dönümü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim