• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi
Muş'ta, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümünü dolayısıyla merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu tarafından "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve...

Muş'ta, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümünü dolayısıyla merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu tarafından "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet "Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

Muş Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcıları Ercan Öter, Zeliha Uyan ve Ali Sakar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Muş Hava Meydan Komutanı Hava Piyade Kurmay Albay Halil Akar, kurum-kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını belirtti. Okul idareci ve öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasına devam eden Vali Yavuz, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum, mekânı cennet olsun. Bugün gerçekten anlamlı ve hepimiz için duygulu bir gün. Bu programı Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu sunuyor. Bunun için çok mutlu oldum ve tüm emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çünkü bizim kadim medeniyetimizin yeniden dirilişinin, tarihimizle ve kültürümüzle yeninden buluşmamızın vesilesi olacak bu neslin sadece ülkemiz için değil, tüm İslam âlemi için bir umut olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

"HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN KARŞISINDAYIZ"

Mehmet Akif Ersoy'un şahsiyetini değerlendiren Vali Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok değerli arkadaşlar, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u sadece bir şair olarak nitelemek sanırım ona yapılacak en büyük haksızlıktır. O nedenle biz Mehmet Akif'i bir mütefekkir olarak değerlendiriyoruz ve mütefekkirler çok sık karşılaştığımız insanlar değillerdir. Kendi mesleği veterinerlik olan ama diğer taraftan Kur'an-ı Kerim'i tefsir edebilecek kadar Kur'an-ı Kerim'e ve İslami düşünceye sahip olan ve ciddi bir edebi kimliği olan önder bir insandır. Bizler sadece İslam toplumuna, Osmanlı'ya değil Dünya'ya ışık tutmuş büyük mütefekkirler yetiştirmiş bir milletiz. Hepinizin bildiği gibi bizim tarih ve medeniyetimiz asla etnisite'ye dayanmaz. İşte en somut örneği Mehmet Akif Ersoy, kendisi aslen Arnavut olan bir insan bu millete İstiklal Marşı'nı yazmıştır. O yüzden bin yıllık tarihimize baktığımızda İslam'a ve milletimize hizmet eden herkese gönül kapısını açmış ve asli unsuru olarak kabul etmiş bir milletiz. Biz bu ülkede birlik ve beraberliği tesis etmek üzere her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Biz Anadolu'ya girdiğimizden bugüne kadar insanları bütünleştiren bir yargıyla hayatımıza yön verdik. Bu anlayışla her zaman dile getirdiğimiz gibi biz Arap kadar Arap, Kürt kadar Kürt, Arnavut kadar Arnavut ama Türk kadar da Türk'üz diyebildik. İstiklal Marşı bin yıllık tarihimizi özetleyen ve bundan sonra da kıyamete kadar bu milletin istikametini ifade bir metindir. Ona sadece bir şiir olarak bakmak son derece yanlıştır. Her bir kelimesinin, her bir mısrasının, her bir kıtasının gençliğimiz tarafından iyi anlaşılması, tefekkür edilmesi gereken bir metin olarak görüyoruz. O nedenle İstiklal Marşı bu milletin hakka taptığını ve haktan asla taviz vermeyeceğini aynı zamanda İslam'ı ve Müslümanları kanının son damlasına kadar savunacağını ifade ediyor."

Öğrencilere önerilerde bulunarak yarının Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Valisi olmaları için hiçbir engelin olmadığını kaydeden Vali Yavuz, "Sevgili gençler, sizler kendinizi iyi yetiştirin, medeniyetinizi, dininizi, tarihinizi ve kültürünüzü iyi öğrenin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanı, Valisi siz değerli Muşlu gençlerimiz olsun. Bu duygu ve düşüncelerle başta milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'u, Kurtuluş Savaşımızın kutlu komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatanın bize kazandırılmasında emeği geçen tüm şühedayı ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.

Vali Yavuz'un konuşmasından sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından günün anlam ve önemine belirten şiir, marş ve oratoryo'nun sunumuyla program sona erdi.

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim