• BIST 9679.8
  • Altın 2489.215
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4386
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

İstiklâl Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İstiklâl Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama...

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, "İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir" diye belirtti.

İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edildiğini belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu vurguladı. İstiklal Marşının Türk milletinin şanlı tarihinin bir göstergesi olduğunu anlatan Yurdunuseven, destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşı'nın her Türk vatandaşının aynı aşkla söylemeye ve yüreğinde taşımaya devam edeceğini söyledi. Yurdunuseven, şöyle konuştu:

"İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. İnanıyorum ki bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. İstiklal Marşı bizim tarihimizdir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi İstiklal Marşı'nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır. Milletimizin bağımsızlık duygularını güçlendirerek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 tarihinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edilmiştir. Milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, kahramanlığını, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiş olan İstiklal Marşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. İstiklal Marşı'nın, Milli Marş olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim