• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Etkinliği

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Etkinliği
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi tarafından "İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi tarafından "İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı ve Mehmet Akif Ersoy" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Araştırmacı Yazar Hayrettin Durmuş, İsmet İnönü Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un, yaşamını, eserlerini, vatan ve bayrak sevgisini sunumla Gençlik Merkezi üyeleri ile öğrencilere aktardı.

İstiklal Marşı'nı bağımsızlığı en güzel anlatan Mehmet Akif Ersoy'un unutulamayacağını ifade eden Durmuş, "İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlikle eşsiz bir mücadeleyle atılan imzanın, milletin duygu ve düşüncesine tercüman olarak, derin bir vatan ve millet sevgisi, büyük bir coşku ile kaleme alınan eşsiz bir sanat eseridir" dedi.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen İstiklal Marşı'nın Türk toplumunun ortak duygusu olduğunu ifade eden Durmuş, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eseriyle Türk toplumunun duygu ve hislerine tercüman olmuştur. Orduları dağıtılmış milletine müjdeler veriyordu mısralarında. Mavzeri, fişeği olmayan yalın ayak Anadolu halkına zaferler vadediyordu o eşsiz satırlarında. İstiklal Marşı Türk milletinin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesidir. Mehmet Akif de İstiklal Marşı dizelerinde bunu en güçlü bir şekilde ifade etmiştir. Yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine bir ihanet kabul eden Mehmet Akif, bugün bizler için de millete hizmetin en güzel örneğidir. Milli marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesika niteliğindedir. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz."

İSTİKLAL MARŞI OKUMA ŞAMPİYONLARI DUYGULANDIRDI

Konuşmalardan sonra, Adana'da gerçekleştirilen İstiklal Marşı okuma yarışmalarında Ortaokullar arası İl Birincisi Vakıfbank Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi, İlay Mevlüde Kaya ile İlkokullar arası İl Birincisi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Işık, İstiklal Marşı'nı büyük bir coşku ve heyecanla birlikte okudular. Etkinliği izleyenler duygu dolu anlar yaşadılar ve öğrencileri uzun süre ayakta alkışladılar.

Seyhan Gençlik Merkezi liderleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeleri ile Gençlik Merkezi faaliyetlerini içeren kitapçıklar dağıttılar ve atölye çalışmaları hakkında bilgi aktardılar.

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Etkinliği

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Etkinliği

İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim