• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

İstiklal Marşı İlçe Birincileri İl Birinciliği İçin Yarıştı

İstiklal Marşı İlçe Birincileri İl Birinciliği İçin Yarıştı
Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın 95. yıl dönümü...

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma yarışmasının ilçe birincileri il birinciliği için yarıştı.

Aydın'ın 17 ilçesinde İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan öğrenciler bu sefer il birinciliği için yarıştı. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseler arası olmak üzere 4 kategoride düzenlenen yarışmalarda öğrenciler İstiklal Marşını birbirinden güzel okurken salondaki katılımcılara da duygu dolu anlar yaşattılar. Efeler Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan il birinciliği yarışmasında ilçelerinde birinci seçilen öğrenciler sırayla sahneye çıkarak göz dolduran görseller ve fon müzikleri eşliğinde İstiklal Marşı'nı şiir olarak okudu. Varlığımızın ve bağımsızlığın simgesi olan İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler bir ölçüde istiklal duygusunu ve milli mücadele ruhunu tekrar yaşattı.

Yarışmada okuyucular jüri üyeleri tarafından şiire hâkimiyet, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçe'yi doğru kullanma, fon müziği ve görsel efekt gibi ölçütlerle değerlendirildi. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda kendi kategorilerinde ilk üçe giren öğrenciler, 12 Mart'ta yapılacak olan tören ile ödüllerini alacak.

"VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİ AŞILAMAYI AMAÇLIYORUZ"

Düzenlenen İstiklal Marşı yarışması ile öğrencilerde milli duyguların gelişmesini amaçladıklarının altını çizen Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tuncel Akyol, "Türk Milleti milli duyguları her zaman önde olan millettir. Bu anlamda milli duygularımızı her anlamda yansıtan İstiklal Marşımızı bu tür yarışmalarla genç nesillerimize öğretmeyi planlıyoruz. Milli değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek bizlerin asli görevidir. Gençlerimize vatan ve millet sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz" dedi.

İstiklal Marşı İlçe Birincileri İl Birinciliği İçin Yarıştı

İstiklal Marşı İlçe Birincileri İl Birinciliği İçin Yarıştı

İstiklal Marşı İlçe Birincileri İl Birinciliği İçin Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim