• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne İlgi Artıyor

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne İlgi Artıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Harbi'nde şehit olan ecdadımızın aziz hatırası için yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ne...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Harbi'nde şehit olan ecdadımızın aziz hatırası için yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ne ilgi her geçen gün artıyor. Abideyi 2015 yılında 506 bin 452 kişi ziyaret ederken açıldığı günden bu yana ziyaret edenlerin sayısı 3 milyona yaklaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni 2015 yılında 506 bin 452 kişi ziyaret etti. Konya'nın en fazla ziyaret edilen mekanlarından biri olan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'nin şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir eser olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eseri her yıl hem Konya'dan hem de Konya dışından yüz binlerce kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi. Konya'nın tarihi ve geleceği açısından son derece önemli bir hizmet olan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'nin kısa zamanda şehrin sembollerinden biri haline geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, mimari yapısı ve manevi iklimiyle ziyaretçileri etkileyen İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni 2015 yılında 506 bin 452 kişinin ziyaret ettiğini vurguladı. Başkan Akyürek, abideyi açıldığı 17 Aralık 2008'den bu yana ziyaret edenlerin sayısının ise da 2 milyon 937 bin 437 kişiye ulaştığını ifade etti.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİNE İNTERNETTEN DE ULAŞILABİLİYOR

Mevlana Türbesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında yer alan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni ziyarete gelemeyenler, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sayfası olan www.konya.bel.tr üzerinden abideyle ilgili bilgiye ve şehitlerin isimlerine ulaşabiliyor. Şehitler Abidesi'nde başta İstiklal Harbi olmak üzere 1. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını feda eden şehitlerin isimlerinin yer aldığı iç avlu, Konya'nın o dönemindeki sosyal yapısını anlatan müze, tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının yer aldığı havuzlu yol ve Gaziler Lokali yer alıyor.

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne İlgi Artıyor

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ne İlgi Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim