• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

İstiklal Caddesi yenilenecek!

İstiklal Caddesi yenilenecek!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi’nin bozuk olan zeminini yenileneceklerini, tramvayın raylarının da titreşim yapmayacak hale getirileceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi’nin bozuk olan zeminini yenileneceklerini, tramvayın raylarının da titreşim yapmayacak hale getirileceğini söyledi.

090520141720358199179-(1).jpg

Başkan Kadir Topbaş, Eminönü’nde katıldığı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İstanbul’da etkili olan yağışlarla ilgili bir soru üzerine Topbaş, “İstanbul’a her düşen damla lehinedir. Park ve bahçeler açısından tutun da barajlarımızdaki doluluk oranını etkilemesi açısından. Geçen hafta Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanımız ile bir toplantı yaptık. DSİ ve İSKİ yetkilileri ile birlikte bir değerlendirme yapıp, yol haritamızı çizdik. Yani İstanbul’un susuz kalmayacağı konusunda sayın bakanın açıklamaları zaten o çalışmalarımızın sonucunda ortaya çıkan bir karardır. Bu yağmurlar önemli etki sunmakta.

Yeraltı zemin sularını zenginleştirmekte. Barajlara da bir miktar, istediğimiz kadar olmasa da katkı sunmakta. İstanbul ciddi anlamda su kullanılan bir kent haline geldi. Günde 2,5 metre küpü aşan su tüketimi var. Biz enerji açısından da dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bir medeni kentte yaşayan insanın şehrinin getirdiği bir sorumluluk da doğal kaynakları doğru kullanmaktan geçer. Burada özellikle enerji ve akaryakıt tasarrufunu devamlı ikaz ediyoruz. Diğer suyun musluğa gelinceye kadar bize maliyetinin yüzde 85’i enerjidir. Bu bakımdan suda bile hassasiyetler istediğimizi, dikkatli kullanım gerektiğini genel olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

"İYİ Kİ YAPMIŞIZ..."

Melen Barajı’nın 2016 yılının Kasım ayında tamamlanacağını kaydeden Topbaş, “Melen’deki birinci hat şu anda zaten bize oradan su taşımakta. Ama diğer taraftan haziran başında bitirmeyi hedeflediğimiz ikinci hat var. İyi ki yapmışız. Bu yağışlar o bölgelerde daha fazla. 156 kilometrelik bir hat orası, devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Topbaş, İstiklal Caddesi’nin bozuk zeminiyle ilgili bir soruya da yanıt verdi. İstiklal Caddesi’nin ortasından geçen, geçmişte yapılmış bir galeri olduğunu belirten Topbaş, “Bu galeriyi biz de kurullardan görüşler almak suretiyle İSKİ’miz bunu onardı. Zaman zaman çöküntüler ortaya çıkıyordu. Bu da üstteki kaplamaları oynatıyor ve bozuyor. Yani tramvay ve büyük araçlar geçtiği zaman kaplamayı bağlayan harç bağları titreşimden dolayı çözülüyor.

Biz alttaki alanı bitirdik, artık bundan sonra bu olay yaşanmayacak. Tramvayın raylarını da yolda yeniden bir düzenleme yapacağız. Onunla birlikte rayları da titreşim yapmayacak hale getireceğiz. Projeler tamamlandı ve zemini de Sultanahmet’te olduğu gibi daha kalıcı ve titreşim olmayacağı için çözülmeyecek daha küçük parçalar olacak. Kaç kez tamir etmemize rağmen zeminden dolayı tutmadı” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ndeki görev değişimiyle ilgili de konuşan Topbaş, “Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Adem Baştürk bir kaza geçirmişti ve tedavi süreci devam ediyordu. Defalarca izin istedi ama seçime kadar çalışmasını istedik ve sağ olsun bugüne kadar bizi kırmadı. Çok değerli bir arkadaşımız kendisinden istifade etmeye devam edeceğiz ama emekliliğini istedi. İBB Genel Sekreteri olarak İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’yı görevlendiriyoruz. Kendisi de genç ve başarılı bir yönetici. İETT’de önemli çalışmalara imza attı” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim