• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İstifası hazır!

İstifası hazır!
Ünal Aysal, Olağanüstü Divan Kurulu toplantısında istifa sinyali verdi. Başkan, seçim kararı alınırsa tekrar aday olacak ve 10 yöneticiyle yolları ayıracak!

G.Saray'da dünkü Olağanüstü Divan Kurulu toplantısı sonrası başkan Ünal Aysal, 'istifasının cebinde olduğu' görüntüsünü verdi. Divan üyesi Hayri Kozak'ın eleştirileri ve "Sayın Başkan, şimdi 'Bu üç maddeden yetki vermezseniz, ben de seçime giderim ya da bırakırım' diyemezsiniz. Son mali genel kurulda 2016'ya kadar başkanlık yapacağınızı ve projeleriniz olduğunu belirterek, bizlere söz vermiştiniz. Sakın şimdi 'Yetki alamadım' diye fikriniz değişmesin" deyince Aysal, şöyle konuştu: 

KİMSE 'BATIRDI' DİYEMEZ 
"Dostlarım, ne basketbol A.Ş.'nin, ne GYO'nun kurulmasına, ne de konuşulmasına pek müspet yaklaşmıyor. Genel kurulu çağırır mıyız ya da çağırmaz mıyız yarınki (bugün) yönetim kurulu toplantısında konuşacağız. Hayri Kozak kardeşim, TL üzerine baskı yaptı. 40 aydır Hayri TL konuşur, ben de dolar. O TL konuşur, çünkü muhasebe rakamlarına çok bağlıdır. Ben de neticeye bakarım. %40 paramız değer kaybetmiş. Borçların büyük kısmı döviz. Bunda sonraki 40 ay da ben dolarla , o TL'yle devam edecek vaktimiz olursa. Masrafın karşılığı yukardan aşağıya bir başarı listesi. Bizi 'Başarı' diye getirdiniz, biz de yapmaya çalıştık. Geldiğimiz günkü borçlarımız neyse, bugün de o. Dolarımız aynı dolar, borcumuz aynı. Başladığım yerdeyim. Kimse 'batırdı' diyemez." 

HEM ETİ HEM DE SÜTÜ OLMAZ 
"Duraklayalım mı, küçülelim mi, büyüyelim mi? Bunun kararını siz verin. Biz G.Birliği ya da A.Gücü gibi mi olalım? Ya da işi şansa bırakalım, 3.'lüğe oynayalım. Futbol forma sponsorluğu konusunda Hayri biraz geç kaldı. Hatırımdan da geçti; kendi şirketinin reklamını yapmak için formaya ismini yazdırıyor diye düşünebilirlerdi. G.Saray'ı temsil ediyorum. Reklamımın falan hiçbir getirisi yok. Bundan sonra evlenecek halim de yok. '2016'ya dek kalmak istiyorum' dedim. '2016'ya kadar da kalırım' demedim. Hayri'nin tuzağına düşmem. Ne yapacağımın kararını da yarınki (bugünkü) yönetim toplantısından sonra arz edeceğim. Kurumsal yapıyı kurmaya geldiğimi söyledim. Buna ters şey de yaptım. Sıkıştığımızda teminatlar, paralar verdim. Bir hayvanın hem etini, hem de sütünü alamazsınız." 

SEÇİM OLURSA TEKRAR ADAY 
"Sportif A.Ş.'de söz hakkı almak çok kolay. 25 liraya hisse senedi alırsınız. 875 milyon hisse senedi kaybından bahsedildi. El insaf. Piyasa değerleri genelde düştü. Biz biraz erken davrandık, hisse senetleri düşmeden birazını sattık. Benim geri vitesim hayatta olmadı, bundan sonra da olmaz. Alacağım kararlar hep ileriye yönelik olacaktır. Karakterim bu. Belki de beni bunun için seçtiniz. Gelirlerimiz, giderlerimize oranla daha fazla artmış. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza da tavsiyem, geriye bakmamaları olacaktır. Sporun ise tek bir hedefi vardır; o da 'başarı'dır." Bugün seçim kararı alınırsa tekrar aday olacak Aysal en az 10 yöneticiyle yolları ayıracak."

KURTULUŞ GYO'DA
"Bazı endişeler var. Riva konusu ve diğer gayrimenkuller. Hiçbir gayrimenkulümüzü satmak durumunda değiliz. 3.5 yıldır satış ehliyetimiz var. Satabilecek tek mülkümüz de Riva arazisi. Ama 3.5 senedir satış yapmadığımıza göre bundan sonra da satmayacağız demektir. Formülümüz ise kulübün elindeki gayrimenkulleri kullanıp maliyetimizi asgariye indirmek. Bunları bu şekilde aşabiliriz. G.Saray'ın sağlıklı şekilde yürümesi önemli. Türkiye'de her kulüp öldürücü borçlar altında. Kulübü düzlüğe çıkarmalıyız. Bunu sportif gelirlerle yapmak imkansız. Bunun için formülümüz gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurmaktır. Ama bunlar için öncelikle 'güven ortamı' lazım."

70 MİLYON DOLAR GELİRİMİZ ÖNLENDİ
"Galatasaray markası, uluslararası bir kurum haline geldi. Sermaye satışları ve sermaye artırımı yaptık. 2. sermaye artırımını yaparken, devlet kurumları tarafından önlendik. Tamamen kanuni ve kurallara uyarken durdurulduk. 70 milyon dolarlık sermaye gelirimiz önlendi."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim