• BIST 9551.14
  • Altın 2476.543
  • Dolar 32.4947
  • Euro 34.5738
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

İstifa için YSK'ya gidiyorlar

İstifa için YSK'ya gidiyorlar
MHP ve HDP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına itiraza hazırlanıyor, AK Parti ise Erdoğan ‘istifa etmeyecek’ diyor.

MHP ve HDP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık görevini yürütürken cumhurbaşkanlığına aday olması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etmeye hazırlanıyor.

MHP ve HDP, Erdoğan’ın adaylığının “eşitlik ve adalet ilkeleriyle bağdaşmadığı” gerekçesiyle YSK’ye itirazda bulunmayı planlarken, AK Parti kanadından Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise Erdoğan’ın adaylığının, anayasaya aykırı olmadığını savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Erdoğan’ın seçilmesi durumunda 28 Ağustos’ta Köşk’te görevi devralana kadar Başbakanlık görevini sürdüreceğini söyledi.

MHP’nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla beraber Başbakanlık görevinden istifa etmesi gerekmekte olduğunu ve YSK’ye başvuracaklarını açıkladı. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına ilişkin YSK’ye başvurma konusunu ele alacaklarını kaydetti.

DEVLETİ HANGİ BAŞKAN KULLANDI?

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminde eşit, etik ve temsilde adalet konusunda yetkili ve görevli olan YSK’nin tek karar mercii olarak bütün partilerin hassasiyetlerini dikkate alması gerektiğini belirtti. Kaplan, “Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu, aday olacakların görevden ayrılması ve dönmesini düzenliyor. Hâkim, savcı, asker, memur herkes için bir düzenleme var. Sayın Başbakan bunun dışında değildir. Böyle bir ayrıcalık olmaz. Başbakan, etik olarak adaylığı kesinleştiğinde istifa etmeli. İstifa etmezse ne olacak? Emrinde 2 milyon silahlı güç var, uçaklar ve devletin olanakları var. YSK, ‘Harcamaları denetleyeceğiz’ diyor. Devlet olanaklarını hangi ülkede, hangi seçimde, hangi başkan kullandı. Hollande ve Sarkozy devlet olanaklarını kullandı mı? ABD’de de kullanılmaya kalktı mı kıyamet kopar. Erdoğan’ın mal beyanında bildirdiği özel arabasına binmesi lazım artık” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim